Visoka škola Aspira - Siguran put do uspješne karijere u IT-u

Aspirin studij Programskog inženjerstva u potpunosti je kreiran u suradnji s poslodavcima i stručnjacima te je baziran na primijenjenom računalstvu

Bug.hr srijeda, 31. ožujka 2021. u 00:00

Prateći potrebe tržišta rada, na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visokoobrazovanih stručnjaka iz području IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva – smjer Programsko inženjerstvo. Posebnost ovog studija je to što je u potpunosti kreiran u suradnji s poslodavcima i stručnjacima, a samim time baziran je na primijenjenom poslovanju u području računalstva i informatike odgovara na sve zahtjeve tržišta rada. Naime, stručna praksa je također dio ovoga studija, i to već od prve godine.

Posjetite službenu web stranicu Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira

Studenti imaju priliku praksu obavljati kod nekog od Aspirinih mnogobrojnih partnera. Riječ je o priznatim IT tvrtkama kao što su Atos, HR Cloud, Locastic, Manas, Sedam IT, Tapko, Typeqast, Span, Profico, Adriatic.hr, Procedo, Statim, Pseudocode d.o.o., ExtensionEngine d.o.o., Megatrend poslovna rješenja, Shift, Travel Soft i brojne druge tvrtke iz svijeta IT-a, s kojima studenti dogovaraju suradnju na Danu karijera koji Aspira organizira svake godine. Tako se studenti povezuju s poslodavcima te si kroz ostvarene kontakte i stjecanje potrebnih znanja praksom otvaraju nove mogućnosti te dobivaju stvarni uvid u poslove kojima se žele u budućnosti baviti. Često stručne prakse prerastaju i u trajno zaposlenje.

Stipendiranje izvrsnih studenata studija Programsko inženjerstvo od strane priznatih IT tvrtki
Stipendiranje izvrsnih studenata studija Programsko inženjerstvo od strane priznatih IT tvrtki

Raspberry Pi kao edukativni alat

Studij Programskog inženjerstva traje 3 godine, a izvodi se kao redovni i izvanredni. Predavanja održavaju IT stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. U cilju praćenja najnovijih trendova i dostignuća, nastava se odvija u manjim grupama, pod vodstvom mentora kroz brojne studije slučaja, odnosno stvarne primjere te rad na vlastitim projektima. Naglasak se stavlja na izgradnju osobnih karakteristika svakog studenta kao što su praktičan rad, iskustvo u stvarnom radnom okruženju, poduzetnički duh, sklonost timskom radu, proaktivnost, razvijanje komunikacijskih vještina, odnosno tzv. “soft skills”. Svaki student upisom stječe mikroračunalo Raspberry Pi, edukativni alat koji se koristi za učenje programiranja u mnogim obrazovnim ustanovama diljem svijeta. Također, svima je omogućen besplatan pristup Azure Dev Tools – dijelu paketa Microsoft Imagine, kao i ostalim Microsoftovim proizvodima koji im pomažu osigurati pravu tehnologiju za stjecanje znanja.

Zajednički posjet sajmu InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu
Zajednički posjet sajmu InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu

Sudjelovanje na stručnim konferencijama

Terenska nastava kroz organizirane posjete IT tvrtkama te sudjelovanja na brojnim IT konferencijama, također je važan dio studija. Već tradicionalno svake godine studenti posjećuju Shift i BlockSplit Konferenciju. Također, uz brojne radionice, možemo istaknuti i suradnju s udrugom Split Tech City, u sklopu koje je Aspira bila domaćin radionica i predavanja pod nazivom “Women in tech meetup”. Kroz njih se nastoji povezati žene koje su aktivne u IT sektoru, odnosno potaknuti ih na suradnju i stjecanje novih znanja i iskustava. Također, Aspirini studenti i profesori imaju priliku sudjelovati i u brojnim ostalim aktivnostima udruge. Studij je potpuno prilagođen i zaposlenim osobama – studenti nastavu mogu pratiti preko webinara, polagati određene ispite online, uz softversku podršku u sklopu sustava za e-učenje. Također, omogućene su im i individualne konzultacije s mentorima. Studij je moguće upisati preko državne mature i razredbenog postupka, a moguć je i prijelaz s drugih studija.

Za više informacija pogledajte web-stranicu https://studij-racunarstva.com/, javite se na info@aspira.hr ili na broj +385 99 333 2009.

###

Bug 341 travanj 2021.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?