Visoka škola Aspira - S praksom od 1. godine studija do sigurnog zaposlenja u IT-u

Visoka škola Aspira iz Splita izvodi stručni studij Programskog inženjerstva, i to u uskoj vezi s poslodavcima

Bug native četvrtak, 31. ožujka 2022. u 06:00

Aspirin studij Programskog inženjerstva u potpunosti je kreiran u suradnji s IT stručnjacima i gospodarstvenicima, okrenut je praksi već od prve godine, baziran na primijenjenom znanju u području informatike i računarstva te generira najučinkovitije zapošljavanje kadrova. Također, studenti za vrijeme studija, kroz stručnu praksu koja je obvezan kolegij, ostvaruju brojne kontakte s najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama.

Posjetite službenu web stranicu Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira

Zašto Aspira?

Prednosti studiranja na Aspiri višestruke su, od naglaska na praktična znanja i iskustva, stjecanja IT certifikata, Raspberry Pi računalo za svakog studenta, pa sve do ostvarivanja brojnih kontakata s najboljim IT tvrtkama i stručnjacima. Studente se potiče na projektni rad i poduzetničke radionice, a gostujuća predavanja brojnih IT stručnjaka česta su pojava u Aspirinom nastavnom programu. Naravno, Aspirini predavači eminentni su stručnjaci iz IT sektora s dugogodišnjim praktičnim iskustvima, a studij Računarstva prava je priprema za tržište rada i zahtjeve poslodavaca zato što je sam studij i kreiran od poslodavaca i prema njihovim zahtjevima!

Kako do posla uz suradnju s industrijom

Jedan od razloga zašto upisati Aspiru je upravo taj – studenti imaju visoki stupanj zaposlenosti nakon završetka studijskih programa! Također, kroz studiranje susreću se s predavačima i stručnjacima s kojima ostvaruju kontakte, a praktična iskustva stječu u uspješnim inozemnim i domaćim IT tvrtkama, u kojima se mogu dokazati i potencijalno se zaposliti. Veliki naglasak na studiju stavlja se na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima njihov budući posao, kao i izazovi ICT svijeta maksimalno približili. Naime, kroz brojna iskustva gostiju predavača, studentima se približava njihov posao u budućnosti.

Stručna praksa obavezan je predmet već od 1. godine studija, u trajanju od 120 sati za prve dvije godine studija, i 450 sati na trećoj godini preddiplomskog studija. Za vrijeme prakse studenti stječu praktična znanja, uvid u stvarno funkcioniranje i zahtjeve tržišta rada, te ostvaruju kontakte. Aspira surađuje s najuspješnijim inozemnim i domaćim tvrtkama, kao što su Typeqast, Span, Codeasy, HR Cloud, Sedam IT, Profico, Manas, Statim, Lama, Hattrick Psk, Extension Engine, Little Code, Pseudocode, Fractus, Travelsoft i sl., a studenti praksu mogu obavljati u inozemstvu ili u Hrvatskoj, ovisno o njihovim željama i preferencijama.

Raspberry Pi radionice
Raspberry Pi radionice

Nove tehnologije u studijskim programima

Aspira posebnu pozornost posvećuje novim tehnologijama i trendovima na tržištu, pa se kroz više faza radi na uklapanju najnovijih saznanja u postojeće studijske programe i stvaranje novih. Nekoliko je načina kako se radi na nadogradnji programa:

1. Gospodarski savjet: Visoka škola Aspira osnovala je Gospodarski savjet, savjetodavno tijelo uspješnih gospodarstvenika, koje se sastaje najmanje dvaput godišnje, s ciljem približavanja studenata tržištu rada te dobivanju informacija o potrebama poslodavaca, na temelju kojih se formiranju nastavni programi, kako bi znanja studenata bila što praktičnija i prilagođenija potrebama tržišta.

2. Ankete i fokus grupe o zadovoljstvu studenata: Nekoliko puta godišnje prate se rezultati anonimnih anketa o zadovoljstvu studenata, njihovim željama i ambicijama, a organiziraju se i fokus grupe, prema čijim se rezultatima formiraju nastavni programi koji zadovoljavaju potrebe tržišta, ali i studenata.

3. Tech Club: Jedan je od kanala preko kojeg implementiramo sve tržišne trendove u praktične primjere, radeći na mnogim projektima sa studentima Aspire i njihovim mentorima.

Bug 353 travanj 2022.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?