FERIT - Regionalni lider u IT obrazovanju

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT) moderna je visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka institucija s iznimno velikim potencijalom razvoja

Bug native četvrtak, 31. ožujka 2022. u 06:00

Geografski položaj Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u regiji u kojoj se u posljednjem desetljeću događa zavidan rast i razvoj IT sektora, u usporedbi s drugim regijama u Republici Hrvatskoj, pruža strateške prednosti za daljnji razvoj fakulteta i doprinos gospodarstvu i na regionalnoj i na nacionalnoj razini. Ubrzanim razvojem tvrtki u okruženju raste i potreba za sve većim brojem stručnjaka s različitim specifičnim kompetencijama u poljima elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Posjetite službenu web stranicu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija

Blizina brzorastućih tvrtki u okruženju velika je prednost fakulteta, koja ujedno nameće i potrebu za kontinuiranim razvojem novih i unapređenjem postojećih studijskih programa, u skladu s potrebama tržišta rada. Razvojem novih tehnologija nastaju nova zanimanja i ključni poslovi u područjima studijskih programa fakulteta. Nova zanimanja nameću nove trendove u obrazovanju studenata, ali i pružaju nove mogućnosti za razvoj tvrtki u Osijeku koje djeluju na globalnim tržištima. Istodobno, FERIT ima priliku obrazovati buduće stručnjake za propulzivno područje, koji će sudjelovati u razvoju novih tehnologija na svjetskoj razini.

FERIT je fakultet koji broji preko 1700 studenata, a svake godine upiše 400 novih. U nastavnom procesu sudjeluje 99 nastavnika FERIT-a te preko 30 vanjskih suradnika, koji omogućuju izravnu povezanost Fakulteta i gospodarstva, što osigurava da se nastavni sadržaji temelje na najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama. FERIT nudi studijske programe na tri razine visokoškolskog obrazovanja: preddiplomskoj sveučilišnoj i preddiplomskoj stručnoj, diplomskoj sveučilišnoj te na poslijediplomskoj sveučilišnoj razini. Svi studijski programi redovito se usklađuju s aktualnim potrebama tržišta rada, kako bi naši studenti stekli kompetencije i vještine koje će ih pripremiti za tržište rada.

Studijski programi FERIT-a

Preddiplomski sveučilišni studiji (3 godine)

  • Preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo (izborni blokovi: Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo)
  • Preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija (izborni blokovi: Elektroenergetika i Komunikacije i informatika)

Preddiplomski stručni studiji (3 godine)

  • Preddiplomski stručni studij Računarstvo
  • Preddiplomski stručni studij Elektrotehnika (smjerovi: Automatika i Elektroenergetika)

Diplomski sveučilišni studiji (2 godine)

  • Diplomski sveučilišni studij Računarstvo (izborni blokovi: Programsko inženjerstvo, Računalno inženjerstvo, Robotika i umjetna inteligencija, Informacijske i podatkovne znanosti)
  • Diplomski sveučilišni studij Elektrotehnika (smjerovi: Elektroenergetika i Komunikacije i informatika)
  • Diplomski sveučilišni studij Automobilsko računarstvo i komunikacije
Studij Upisna kvota
Preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo 160
Preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija 120
Preddiplomski stručni studij Računarstvo 60
Preddiplomski stručni studij Elektrotehnika, smjer Automatika 30
Preddiplomski stručni studij Elektrotehnika, smjer Elektroenergetika 30

Detaljne informacije o upisu studijskih programa FERIT-a mogu se pronaći na portalu postani-student.ferit.hr, a za sva pitanja vezano za upise i studijske programe možete kontaktirati postani-student@ferit.hr.

Bug 353 travanj 2022.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?