Veleučilište Aspira - Moderan studij Računarstva za uspješnu karijeru

Studiranjem računarstva na Veleučilištu Aspiri, studenti imaju priliku razviti svoje sposobnosti i odmah ih primijeniti u praksi

Bug.native utorak, 30. travnja 2024. u 06:00

ICT područja, dok se otvara čak 2.000 novih radnih mjesta. Programeri su traženi, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a k tome su i izvrsno plaćeni. Svjedočimo iznimnoj popularnosti računarstva, a interes za upis na računarske studije pet puta je veći od broja studenata koje je moguće primiti na nacionalnoj razini.

Veleučilište Aspira, osim što organizira razne radionice, konferencije i gostujuća predavanja, studentima nudi i priliku da budu uključeni u rad Tech kluba, gdje se već nekoliko godina organizira vrlo uspješan League of Legends turnir, koji pruža mjesto za umrežavanje i druženje.

Panel-rasprava sa stručnjacima iz područja umjetne inteligencije
Panel-rasprava sa stručnjacima iz područja umjetne inteligencije

Idealna kombinacija teorije i prakse

Za razliku od tradicionalnih teorijskih pristupa, na Aspiri se naglasak stavlja na stjecanje praktičnih vještina kroz stvarne situacije u stvarnom okruženju. Evo nekoliko ključnih aspekata studija koje trebate znati, kao i prednosti koje pruža:

1. Stručna praksa u vodećim tvrtkama

Slijedeći inovativan i suvremen pristup obrazovanju, Aspira nudi visokokvalitetne studijske programe koji studentima omogućuju stjecanje konkretnih znanja i vještina koje su tražene na tržištu rada. Studentima se pruža prilika za obavljanje stručne prakse u vodećim domaćim i stranim tvrtkama, što im omogućuje da steknu stvarnu predodžbu o profesiji računalnog programera. Tijekom prakse, studenti će biti aktivno uključeni u svakodnevne aktivnosti i izazove poslovanja, upoznavajući se s administrativnim, upravljačkim i drugim zadacima unutar organizacija.

2. Radionice i gostovanja stručnjaka

Poduzetničke radionice, koje se organiziraju u suradnji s iskusnim poduzetnicima, pružaju studentima zanimljiv uvid u stvarni sektor. Veliki naglasak stavlja se i na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima što bolje približili njihova buduća zanimanja i izazovi suvremenog svijeta informacijskih tehnologija. Svake godine organizira se i Poduzetnički advent, koji okuplja stručnjake iz različitih područja. Osim toga, stručnjaci iz renomiranih IT tvrtki redovito organiziraju meet up događaje, koji služe kao savršeno mjesto ostvarivanja kontakata, umrežavanja, ali i stjecanja novih znanja i vještina.

League of Legends turnir
League of Legends turnir

3. Zaposlenje nakon studija

Studenti su aktivno, još za vrijeme studija, uključeni u stjecanje praktičnog iskustva. U Aspiri, fokus je na radu u malim grupama, pod mentorstvom stručnjaka, omogućujući studentima da primjenjuju teoriju u praksi rješavanjem stvarnih izazova. Tijekom studija, studenti imaju priliku sudjelovati u stručnim praksama kod naših partnera, poput Human Resources Cloud d.o.o, Valcon Croatia, Lama d.o.o, Codeasy, Unique People, Emovis tehnologije d.o.o., Apex Academy d.o.o., Evolutio, Dot your spot d.o.o., Ericsson Nikola Tesla d.d.m, Intrinsic Solutions i drugih vodećih IT tvrtki, a velika većina studenata nakon završetka studija ostaje i zapošljava se u njima.

Dodatno, potiče se aktivno sudjelovanje studenata na međunarodnim IT konferencijama i radionicama, poput Shift, BlockSplit i Infobip konferencija, pružajući im priliku da budu u tijeku s najnovijim trendovima i tehnologijama. Ta iskustva potiču proaktivnost i dublje uključenje studenata u informatičku industriju već tijekom studija.

 

Bug 378 svibanj 2024.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?