DuckDuckGo konačno stiže na Windowse

Pokretanjem javne bete za Windowse, DuckDuckGo sada je dostupan na gotovo svakom operativnom sustavu. Dobra vijest za dugogodišnje korisnike je to što će moći sinkronizirati svoje podatke na svim uređajima gdje imaju instaliran taj internetski preglednik

Matej Markovinović petak, 23. lipnja 2023. u 06:00
📷 Foto: DuckDuckGo
Foto: DuckDuckGo

Devet mjeseci nakon što je postao dostupan na Macu, DuckDuckGo konačno stiže i na Windowse. Internetski preglednik fokusiran na privatnost trenutno je u otvorenom beta testiranju te uključuje mnoge značajke koje imaju i inačice za iOS, Android i MacOS.

„Od danas, naš internetski preglednik za Windowse službeno je u otvorenoj beti – bez pozivnica i liste čekanja, samo brz i lagan preglednik koji Internet čini manje jezivim i manje pretrpanim. DuckDuckGo za Windowse već je opremljen gotovo svim zaštitama privatnosti i svakodnevnim značajkama s kojima su naši korisnici upoznati“, objavili su kreatori DuckDuckGoa na svom službenom blogu.

Navedeno je, također, da će korisnici pri instalaciji moći uvesti svoje lozinke i zabilješke iz drugih preglednika ili upravitelja lozinki. Podrške za proširenja još neće biti, ali iz tvrtke kažu da će ju uskoro uvesti.

📷 Foto: DuckDuckGo
Foto: DuckDuckGo

Od ostalih značajki vrijednih spomena, DuckDuckGo za Windowse predlagat će korisnicima lozinke koje smatra sigurnima prilikom registracije na pojedine internetske stranice. Preglednik će uz to imati i vlastiti upravitelj lozinki, koji će automatski pamtiti i ispunjavati podatke za prijavu. Svi podaci bit će sinkronizirani i njima će se moći pristupiti na svakom uređaju koji ima instaliran ovaj internetski preglednik.

Predinstaliran je i ad blocker, kao i Duck Player za reprodukciju videozapisa. Privatna tražilica koristit će se prema zadanim postavkama, web trackeri bit će automatski blokirani, a korisnici će jednim klikom moći ukloniti svu svoju povijest pretraživanja. DuckDuckGo za Windowse može se preuzeti na sljedećoj poveznici.