Blizzard najavio novu otvorenu betu Diabla IV, igramo ga sredinom svibnja

Iako je rečeno kako kako novu priliku za igranjem Diabla IV dobivamo tek u finalnoj verziji, Blizzard je odlučio dati nam još jednu šansu za kratkotrajnim druženjem od 12. do 14. svibnja

Damir Radešić petak, 21. travnja 2023. u 10:44

Početkom tjedna pisali smo kako je Diablo IV dobio svoju "gold" inačicu, odnosno svi su glavni radovi na njemu obavljeni i spreman je za izlazak. Obzirom da je isti zakazan za 6. lipanj i Blizzard ga nema namjeru mijenjati, a i na činjenicu da je Diablo IV podigao ogromnu prašinu i svi ga željno čekamo, sasvim je očekivano da su šefovi odlučili dodatno podgrijati atmosferu i omogućiti nam još jedno vikendaško druženje s ovim akcijskim RPG-om prije no što se vrata ovog virtualnog svijeta otvore zauvijek.

Kako kažu u službenom priopćenju, od 12. do 14. svibnja imamo priliku za posljednjim prilikom prije izlaska da zaigramo svih pet klasa, isprobavamo razne razvojne putove i udruženi krenemo na Ashavu, bossa koji je trenutno najteži protivnik u ovoj probnoj inačici. Ashava se stvara svaka tri sata, a oni koji je poraze dobivaju posebni Cry of Ashava Mount Trophy, dok su ostala dostignuća i kozmetičke nagrade ista kao i u posljednja dva beta ciklusa.

Igračima će biti dostupno samo početno područje, no dodatni izazov predstavlja podatak kako je maksimalni nivo razvoja za ovu prigodu spušten na 20. stupanj, što će sukob s Ashavom činiti još izazovnijim.

Dakako, u treću betu će biti uključene sve promjene i poboljšanja koja su nastala nakon prve dvije, što uključuje i prilagodbu klasa. Primjerice, Necromanceri, koji su bili jedna od najigranijih klasa u prethodnom testiranju su prilično okljaštreni, pa njihovi podanici rade manje štete i brže umiru, dok je učinak popularnog corpse explosiona reduciran, dok je Barbarian kao jedna od nepopularnijih klasa ojačan i prima manje štete. Popis najvažnijih izmjena potražite u službenoj objavi i što reći, odgodite sve obaveze za navedene datume.