Beta verzija iOS-a 17 dostupna za besplatno preuzimanje

Korisnici se od sada mogu u potpunosti besplatno prijaviti za Apple Developer Program sa svojim Apple ID-om te tako testirati beta verzije tvrtkinih operacijskih sustava

Matej Markovinović subota, 10. lipnja 2023. u 14:48
iOS 17.  📷 Foto: Apple
iOS 17. Foto: Apple

Za testiranje beta verzije iOS-a, Apple više ne traži godišnju pretplatu od 99 dolara. Drugim riječima, svaki se korisnik može prijaviti i u potpunosti besplatno preuzeti najnoviji iOS 17, odnosno njegovu testnu inačicu. To također vrijedi i za ostale tvrtkine operacijske sustave, poput iPadOS-a, macOS-a i watchOS-a.

Kako bi isprobali najnoviji iOS, korisnici se trebaju prijaviti za Apple Developer Program sa svojim Apple ID-om. Osim mogućnosti testiranja, besplatni paket uključuje i pristup alatima za developere Xcode, kao i pristup Appleovim forumima te svojevrsnom asistentu za prijavu grešaka i pružanje povratnih informacija.

Ako se, pak, netko odluči platiti 99 dolara godišnje, dobit će niz drugih pogodnosti, uključujući podršku od Applea i mogućnost distribucije aplikacija u App Storeu. Što sve donosi besplatni, a što plaćeni paket, prilažemo u nastavku.

Razlika između besplatnog i plaćenog paketa.  📷 Foto: Apple
Razlika između besplatnog i plaćenog paketa. Foto: Apple

Apple je nove verzije svojih operacijskih sustava predstavio na nedavno održanom WWDC-u. Najviše interesa prikupio je iOS 17, koji će unaprijediti esencijalne aplikacije, poput FaceTimea i iMessagea. Prikazan je i novi iPadOS 17, kao i macOS Sonoma, tvOS 17 i watchOS 10. Sve detalje možete saznati u našem tekstu na sljedećoj poveznici.