Cut paste izgubljeni podaci - spas?

poruka: 6
|
čitano: 1.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Cut paste izgubljeni podaci - spas?

Eh, ovako.. cuto sam slike sa moba i pasteo na desktop u novi folder. Briso sam slike koje su ispale lose i tako jednu htio vratit, stisnuo ctrl+z jednom ili vise put i dosao do toga da se izbrisao folder, a slika na mobu vise nije bilo. Nikad mi se nije dogodilo nest slicno, ali vidim po netu da se dogadjalo ljudima. Eh sad, probao sam neke toolove vec, ali se recovery placa. Ima li tko kakvu ideju da se to izvede besplatno, pomocu cmd-a mozda ili bilocega? Hvala puno unaprijed za bilokakav savjet.

EDIT: ak netko mozda ima account na jednom od tih toolova za recovery i moze posudit na 10 minuta bio bih zahvalan, mogu platit ako treba neki manji iznos ili pivu. Za sad sto sam testirao po skeniranju, jedini koji je ustvari nasao slike je Tenorshare.. Obecao sam nekome slike pa mi je zato bed, inace bi mi bilo svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2024 1:47 (The_Fichek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Cut paste izgubljeni podaci - spas?

Pa daj si skini Recuva, samo ga instaliraj na neki drugi komp  i prekopiraj na USB (nema više portable inačice za skinuti, možda na nekom repozitoriju) s kojeg ga pokreneš kao admin i daš mu duboko skeniranje...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
offline
Re: Cut paste izgubljeni podaci - spas?

Probao sam to jucer, ali Regular scan, ide sad deep scan isto, hvala.

EDIT: Deep scan je prosao brzo, prebrzo.. Nije nasao te slike.. Sad idem opet Rescan sa Tenorshare pa cu platit, ak ih nadje opet..


EDIT2: Sranje, odose slike u nepovrat jer sam pisao po C disku u medjuvremenu (instalacije toolova i prije Recuve, inace bi Recuva valjda nasao)..

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2024 10:41 (The_Fichek).
11 godina
offline
Re: Cut paste izgubljeni podaci - spas?
A jel ti aktiviran shadow copy na Windowsima? Pa vratiš PC na ranije vrijeme. U davno doba kad su ransomware-i tek počimali stizati na tržište tako sam spasio sve podatke s jednog laptopa.
 
0 0 hvala 1
10 godina
offline
Re: Cut paste izgubljeni podaci - spas?

Nije ukljucen, ali good to know, hvala ti. Kupit cu uskoro novi SSD pa cu podesit sve za backup da mi se ovakva sranja ne dogadjaju..

13 mjeseci
offline
Re: Cut paste izgubljeni podaci - spas?

zdravo
Možete isprobati što više softvera za oporavak podataka, prema mom iskustvu, različiti softveri mogu pronaći različite podatke.

Čak i oni koji plaćaju, većina nudi besplatno skeniranje podataka kao i određenu količinu besplatnih dionica za oporavak.

Osim Tenorsharea, evo softvera za oporavak podataka koji znam:

Recuva

Testdisk

iBoysoft Data Recovery

DiskDrill

Recoverit

Easeus data recovery

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice