FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

poruka: 8
|
čitano: 11.392
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu".
5 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

Potom su poslali naredbe svim povezanim računalima diljem svijeta da automatski preuzmu njihovu datoteku, koja je imala zadatak deinstalirati malware s računala

 

Dakle instalirali su svoj "dobri program" na stotine tisuća računala diljem svijeta, kako lijepo od njih. Vjerujem, dosta dobar eksperiment za izvesti tako nešto i u budućnosti

 
6 1 hvala 0
15 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

Ovo je uzbudljivo!
Kao da je Šeks bio u akciji: "locirati, identificirati, uhititi, transferirati".

 
1 1 hvala 0
15 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

"Bilo je to prvi puta da smo iskoristili ovu inovativnu tehniku, koja je odsjekla tisuće računala od botneta i vratila kontrolu nad njima žrtvama"

 

Ne kuzim sto je tu inovativno?

 

Iskoristili su botnetov postojeci distribucijski sistem za distribuciju svog removal tool-a, na nacin da su prije toga toga dobili kontrolu nad jednim od admin racunala (najvjerojatnije zasluga socijalnog inzinjeringa i tupastog "admina").

Nimalo inovativno i vec mnogo puta vidjeno.

 

As part of today's announcement, the FBI states that they were able to dismantle the botnet by seizing the attacker's server infrastructure and creating a special removal tool that uninstalled the Qakbot malware from infected devices.

According to an application for seizure warrant released by the Department of Justice, the FBI was able to gain access to the Qakbot admin computers, which helped law enforcement map out the server infrastructure used in the botnet's operation.

 

 

Koga zanimaju detaljnije informacije, moze procitati OVDJE

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.
 
3 1 hvala 1
15 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

rutinska stvar.. kad ujko više nema interesa, mreža se gasi.. ovaj put uz usa+uk kao šefove, klasičan repetitor za eu-niskozemska i lokalna-lokacija kao moldavija tj rumunjsko-latvijska komponenta to ukazuje.. ništa novog, osim možda izjave za medije koja sugerira da fbi nešto radi... nešto s čime fbi nema veze, jer je fbi za interne usa poslove uz klasičnu šprehu da su neki soft.. odnosno da su njihovi serveri bili serveri s kojih to ide što pokriju pričom o nekom presrtetanju i softu .. a istina je nešto deseto, gase mrežu koju su izraubovali, dok to u pravilu radi cia.. ili kad trebaju otkluljčati ajfon pa formalno ne smiju reći da imaju ključ nego to traže od applea ili izraelaca.. jer bez njih bi bilo postavljeno pitanje kako? Zato neke riječi kao haker, malware-soft, server.. služe u takvim objavama, u kojima ne kažu ekšli ništa, pa ni lokaciju, adrese mada je jasno gdje je ta zona koja služi ratnim igrama, ukraina, rusi, bankomati npr rumunjska sela u koje ni drakula ne zalazi stoljećima imaju stotine bankomata, više nego stanovnika i bolje optičke linije od ostatka eu i pogtovo rumunjske, zašto nitko ne pita, jer ujko ne želi o tome pričati nego se potiho radi i kao za svaki drugi backdoor i sl. ima vijek trajanja dok je nepoznat, dok druga strana ne zna i dok stvara koristi bilo novčano ili informativno a tad se kroz recimo desetljeće gasi, rutisnski, dok je novi već otvoren i radi ono što treba, za ujku, koji kontrolira sve na internetu jer je njegov i može baš sve, kao što u ovom primjeru gašenja bota prikazuju, dok mediji i ostali nikako da postave pitanje, zašto ne ugase i ostale, zašto ne eliminiraju spam, malware-crypto-ransom.. imaju sve, mogu, kao i ovo, kad požele.. zašto ne? .. ujko zna odgovor dok će neki od tih servisa-servera biti ugašen kroz godinu ili 5-10.. kad više nema svrhu za ujku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
4 2 hvala 0
16 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

Parafraziraću starogrčku uzrečicu, čuvaj se amerikanaca i kad ti darove nose.

 
4 1 hvala 0
9 mjeseci
online
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

da nebi netko slučajno pohvalio ovu akciju koja je zaustavila retardirane idiote koji su dnevno slali milijune spam i fishing poruka i koristili za to tuđa računala. nagrabili se tko zna koliko milijuna dolara od ucjena. neka su ih raz.ebali i sad fino s njima u čeliju 2x2. 

 
4 0 hvala 0
16 godina
offline
FBI na inovativan način razmonitrao jednu od najdu

Ovi bi mogli dobro odguliti

 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: FBI na inovativan način razmonitrao jednu od n
"Mirko, kompjuter mi više ne javlja onu grešku ali i dalje je spor"
- mama, 68
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice