Recipe Keeper - osobna digitalna kuharica s jednostavnim unosom recepata

Za razliku od većine drugih aplikacija koje nudi već mnoštvo dodanih recepata za jela, ovdje je više riječ o klasičnoj digitalnoj kuharici koja omogućava da se na vrlo jednostavan način dodaju vlastiti i drugi zanimljivi recepti. Dakako, tu su i neke druge praktične mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 8. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Recipe Keeper
Namjena Osobna digitalna kuharica
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / 14,99 eur (Pro)

Umjesto da se oni rukom pisani recepti baka čuvaju u kojekakvim bilježnicama iz koje nerijetko vire tijekom godina prikupljeni papiri s receptima, bolje ih je čuvati u digitalnih kuharicama baš kao što je Recipe Keeper.

Ono što ovu kuharicu čini posebno zanimljivoj, svakako je činjenica da je dodavanje recepata prilično zgodno riješeno, a osim što ih se može unositi ručno tako da se popunjavaju za to predviđena polja (moguće je dodavati sastojke, upute, dodatne bilješke, nutritivne vrijednosti kao i slike jela), tu je i mogućnost da se recepti unose skeniranjem s podrškom za prepoznavanje teksta (OCR), zatim skeniranjem s PDF dokumenata te uvozom s brojnih web stranica.

Unutar aplikacije je moguće imati više digitalnih kuharica ako se to želi (npr. jedna za glavna jela, a druga za slastice), tu je i mogućnost stvaranja popisa za kupovinu, a svakako je zgodan i dodatak kojim se može planirati jelovnik za svaki tjedan i tako se unaprijed riješiti nedoumica što taj tjedan objedovati.

Naravno, tu su i druge mogućnosti, a na umu valja imati da besplatna inačica dozvoljava dodavanje svega 20 recepata, dok je za uklanjanje tog ograničenja potrebno kupiti izdanje Pro koje stoji 14,99 eura jednokratno. Pritom se dobiva i podrška za sinkronizaciju na svim uređajima gdje se Recipe Keeper namjerava koristiti, a postoje inačice i za stolna i prijenosna računala.