Kitchenese - pomaže pronaći recepte za jela od sastojaka koje se već ima pri ruci

Kitchenese je još jedna digitalna kuharica koja se, od većine drugih, razlikuje po tome što se specijalizira za pronalazak recepata za jela od sastojaka kojima se već raspolaže, a sve kako bi se smanjilo nepotrebno bacanje hrane…

Matija Gračanin utorak, 6. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Kitchenese 
Namjena Recepti za jela na temelju sastojaka koje se već ima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Većina digitalnih kuharica obično nude recepte za jela zbog kojih je potrebno posjetiti trgovinu ili tržnicu kako bi se kupili odgovarajući sastojci. S druge strane, tu su i one digitalne kuharice koje nude recepte na temelju sastojaka kojima se već raspolaže, a Kitchenese je upravo takva.

Recepte koje ima u bazi vrlo je lako moguće pregledavati i pretraživati, a jela je moguće nalaziti i na temelju sastojaka. Osim toga, ako se otvori besplatni korisnički račun, moguće je dodati sve sastojke kojima se raspolaže u svojevrsnu virtualnu smočnicu, i onda bazu recepata pregledavati u kontekstu upravo smočnice.

Ideja aplikacije je ponuditi jela zbog kojih će se smanjiti nepotrebno bacanje hrane, a istodobno će poslužiti i kao praktičan izvor inspiracije koje jelo spraviti za idući ručak. Sama aplikacija ne nudi neke posebno napredne mogućnosti, dok se za recepte zapravo oslanja na brojne vanjske izvore pa o tome ovisi popratni sadržaj kao što su detaljne upute kako jelo spraviti, dostupnost video uputa i slično.

Recepte je moguće dodavati u favorite, ako se u aplikaciju prijavilo korisničkim računom onda će se moći dodavati i osobni recepti, a tu su i neki drugi detalji i sitnice. Aplikacija je besplatna i ne prikazuju se oglasi, pa se nameće kao praktično rješenje kada se želi na brzinu pronaći recept za jelo koje se može spraviti od sastojaka koje se već nalaze u smočnici.