Flighty - zanimljiva aplikacija za jednostavno praćenje letova namijenjena putnicima

Flighty je relativno popularna aplikacija koja omogućuje praćenje letova nudeći pritom čitav niz informacija koje su posebice korisne upravo onda kada se nalazi na tom letu i putuje, ali i svima onima koji taj let namjeravaju dočekati…

Matija Gračanin utorak, 21. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flighty
Namjena Specijalizira se za praćenje letova
Android Nema
iOS App Store
Cijena Beplatan / 49,99 eur godišnje

Putovanje zrakoplovom kada se vrlo lako može pretvoriti u pravu noćnu moru čekanja, presjedanja, kašnjenja, otkazivanja letova i drugih nedaća, pa se onda aplikacije baš kao što je Flighty, koje se specijaliziraju za praćenje letova, katkada nameću kao praktični i korisni suputnici na putovanjima.

Ono što Flighty čini posebno korisnim i specifičnim u konkurenciji drugih sličnih aplikacija, njegove su odlične mogućnosti među kojima su i one koje se ne mogu vidjeti kod konkurencije, kao i one koje bi se mogle očekivati od aplikacije ovoga tipa.

Uz podršku za sinkronizaciju s kalendarom te podršku za e-poštu kao i privatno dijeljenje letova s prijateljima i obitelji, tu je i praćenje letova u stvarnom vremenu, čitav niz popratnih i vrlo specifičnih informacija za svaki let, mogućnost predviđanja kašnjenja kao i procjena kada će let stići i hoće li stići na vrijeme (tu su i druga predviđanja za koja se aplikacija oslanja na FlightAware).

Osim toga, tu su i push notifikacije (pogotovo korisno kada let kasni), FAA integracija (direct data feed), radari, prikaz komercijalnih i drugih podataka koji su dostupni pilotima, šačicu informacija o samom zrakoplovu, točan prikaz lokacije zrakoplova na mapi, prognoza vremena s prikazom radara na mapi, i zbilja štošta drugo.

Naravno, inačica koja se može koristiti besplatno je ograničena, a za sve ono što Flighty može ponuditi, a to je prilično mnogo, valja plaćati godišnju pretplatu koja stoji 49,99 eura ili aplikaciju platiti jednokratno nemalih 299 eura. Ukratko, Flighty se nameće kao potencijalno vrlo korisna aplikacija svima onima koji često moraju putovati zrakoplovom.