Type Keeper - automatski snima sve što je utipkano ili kopirano na Android telefonima

Riječ je o moguće korisnoj aplikaciji koja čuva povijest svega što je utipkano na Android smartfonu ili kopirano na međuspremnik te omogućava da se pospremljenim informacijama vrlo jednostavno pristupi i iskoristi ih se onda kada je to potrebno…

Matija Gračanin utorak, 17. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Type Keeper 
Namjena Prati povijest tipkanja i stavki na clipboardu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 8,49 eur mj ili 84,99 eur godišnje (Premium)

Premda se pametni telefoni i tablet računala nerijetko reklamiraju kao uređaji koji povećavaju produktivnost, svatko tko je pokušao ozbiljnije raditi na njima, dobro zna da je stvarnost bitno drugačija. Srećom, postoje neke aplikacija koje tu stvarnost ipak mogu učiniti nešto lakšom, a jedna od tih je Type Keeper.

Kao vrsta aplikacija Type Keeper je zapravo svojevrsni keylogger jer će pouzdano bilježiti sve što je utipkano na Android telefonima, a jednako tako će sačuvati i sadržaj koji je kopiran na clipboard. Prednost je činjenica da će se tom sačuvanom sadržaju kasnije jednostavno pristupiti i moći će ga se opet koristiti onda kada zatreba.

Naravno, da bi aplikacija radila ono čemu je namijenjena, potrebno joj je dati odgovarajuća prava (sve se odvija kroz zgodno osmišljen čarobnjak za inicijalno podešavanje), a jednom kada je to podešeno, Type Keeper će automatski bilježiti sve što je utipkano i omogućiti da se to kasnije pregledava na jednostavno osmišljenom popis koji je sortiran prema datumu i vremenu.

Drugim riječima, nadzire sva tekstualna polja, kao i akcije kopiranja na clipboard te na taj način prikuplja podatke. Tu su i neke dodatne mogućnosti kao što je opcija pretraživanja, zatim mogućnost postavljanja automatskih zadataka koji će periodično obrisati starije prikupljene podatke i drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali za sve je mogućnosti potrebno plaćati mjesečnu ili godišnju pretplatu za izdanje Premium koje stoji 8,49 eura ili 84,99 eura.