Touch The Notch - pretvara prednju kameru pametnog telefona u praktični gumb

Riječ je o aplikaciji koja omogućava da se prednja kamera na pametnom telefonu iskoristi i kako bi se izvršavale određene radnje čime se zapravo prednja kamera pretvara u praktični prečac, bilo za pokretanje određenih aplikacija ili izvršavanje drugih radnji…

Matija Gračanin srijeda, 24. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Touch The Notch
Namjena Korištenje prednje kamere kao gumba
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 1,19 eur

Touch The Notch inovativna je aplikacija koja omogućava da se prednja kamera na pametnom telefonu koja je obično smještena na sredini zaslona iskoristi kao prečac putem kojega će se izvršavati različite radnje ili, možda bolje rečeno, pretvorit će prednju kameru u gumb.

Dakako, da bi aplikacija mogla funkcionirati onako kako je zamišljeno, potrebno joj je dati odgovarajuće dozvole, a jednom kada je to napravljeno, vrlo je lako dodijeliti neku akciju kada se prednja kamera dodire jednom, dvaput, kada se dodir zadrži dulje ili kada se preko kamere klizne lijevo ili desno.

Trenutačno je podržano dvadeset akcija među kojima se našla mogućnost pokretanja određenih aplikacija, aktiviranje bljeskalice, upravljanje reprodukcijom, pokretanje čitača QR kodova ili aktivacije zadatka za automatizaciju, pokretanje same kamere, stvaranje snimke zaslona, pokretanje brzog biranja i drugo. Zgodan je detalj to što se namjestiti da se iskoristiti cijela traka gdje se kamera nalazi kao i opcija da se uključi vibracija kad se kamera dodirne, a nekih dodatnih posebnih mogućnosti zapravo više i nema.

Svejedno, aplikacija u suštini dobro obavlja ono čemu je i namijenjena, pa bi svi oni koji žele dodatno iskoristiti prednju kameru na pametnim telefonima, trebali probati ovu aplikaciju. Besplatna inačica je ograničena na definiranje samo jedne radnje, a ako se žele koristiti sve, onda valja nagraditi autora aplikacije s jednokratnim iznosom od 1,19 eura.