MediaTek Helio G70 je novi SoC za uređaje srednje klase

MediaTek je predstavio novi Helio G70 čip specifično namijenjen srednjoj klasi uređaja, s osam CPU jezgri te tehnologijama za optimizaciju performansi kao što je HyperEngine Game Technology

Matija Pavlić utorak, 14. siječnja 2020. u 02:59

Tvrtka MediaTek je službeno predstavila Helio G70, novi čip namijenjen uređajima srednje klase specifično gaming mobilnim uređajima.

Helio G70 je osmojezgreni čip koji se bazira na dvije Cortex-A75 CPU jezgre na 2 GHz i šest energetski učinkovitijih Cortex-A55 CPU jezgri na 1,7 GHz uz Mali-G52 grafiku na 820 MHz. Čip podržava LPDDR4X RAM na 1800 MHz do 8 GB, a za pohranu podataka podržana je eMMC 5.1 memorija.

Uz to tu je i podrška za Bluetooth 5.0, snimanje Full HD isječaka pri 60 sličica u sekundi, mogućnost uporabe dva glavna senzora kamere od maksimalno 16 megapiksela ili jednog 48-megapikselnog senzora.

Što se tiče gaminga prisutna je tehnologija HyperEngine Game Technology za optimizaciju i maksimiziranje performansi što se tiče CPU-a, GPU-a i memorije.

Također, tehnologija uključuje i optimizaciju mrežne povezivosti (Wi-Fi i LTE) te automatsko preusmjeravanje poziva u slučaju da se izvodi igra. Vrijedi spomenuti i NeuroPilot (MediaTekova AI komponenta) te VoW (optimizira uporabu glasovnih naredbi).