Google Vids novi je alat koji stvara jednostavne videozapise pomoću AI-ja

Iz Googlea navode da je cijeli proces izrade videa pomoću Vidsa vrlo jednostavan te da podsjeća na korištenje ostalih Googleovih alata

Matej Markovinović srijeda, 10. travnja 2024. u 11:03
Google Vids 📷 Foto: Google
Google Vids Foto: Google

Google je najavio novu aplikaciju pod nazivom Vids, koja za cilj ima olakšati korisnicima stvaranje videozapisa. Prema riječima Kristine Behr, Googleove potpredsjednice za upravljanje proizvodima, Vids nije namijenjen stvaranju filmskih remek-djela, već je više fokusiran na poslovne zadatke – dakle, Google Slides „na aparatima“.

Videozapisi se stvaraju uz pomoć Googleovog Geminija te ih korisnici nakon izrade mogu podijeliti, komentirati, zajedno uređivati i slično. Behr kaže da je cijeli proces njihove izrade poprilično jednostavan te podsjeća na korištenje ostalih Googleovih alata.

„Ako možete izraditi slajd u Google Slidesu, možete napraviti i video u Vidsu. Nije potrebno nikakvo znanje za video produkciju“, navodi Behr za The Verge.

Iako slični alati već postoje na tržištu, prednost Vidsa je upravo integracija s postojećim Googleovim alatima, a i činjenica da uskoro stiže i na pametne telefone. Međutim, zanimljivo je da Vids nema izravne veze s YouTubeom, što znači da Google s tom aplikacijom cilja na totalno drugačiju skupinu korisnika.

Google Vids bit će dostupan za testiranje ovoga ljeta.