Hakeri pristupili Trezorovom sustavu za podršku i otkrili osobne podatke 66.000 korisnika

Povreda podataka se dogodila 17. siječnja putem njihovog portala za tehničku podršku koja je zapravo sustav treće strane, a istraga o incidentu je u tijeku

Tomislav Stanković utorak, 23. siječnja 2024. u 19:58
📷 Unsplash
Unsplash

Iako do sada, barem prema tvrdnjama Trezora, digitalnog novčanika za kriptovalute, nisu pronađeni dokazi da je digitalna imovina korisnika bila ugrožena u incidentu, činjenica da su imena, korisnička imena i adrese e-pošte 66.000 korisnika izloženi neovlaštenoj strani dovoljan su razlog za zabrinutost.

Osim tih podataka potencijalno su neovlaštene osobe dobile pristup poštanskim adresama, telefonskim brojevima i drugim osobnim podacima korisnika u probijenom sustavu.

"Želimo naglasiti da niti jedno od sredstava naših korisnika nije ugroženo ovim incidentom. Vaš Trezor uređaj danas je jednako siguran kao što je bio jučer", objavljeno je u priopćenju.

Unatoč pokušaju Trezora da uvjeri korisnike kako je sve u redu neki od njih su već kontaktirani od trećih strana koje su od njih pokušavale dobiti niz riječi potrebnih za dobivanje pristupa njihovom digitalnom novčaniku.

📷 Trezor
Trezor

Točnije, napadači bi korisnicima Trezora poslali e-poruku koja izgleda kao "automatski odgovor" podrške, tražeći od njih da otkriju frazu od 24 riječi koju su koristili za postavljanje svojih Trezor novčanika.