WordPress.Com omogućio kreiranje plaćenih newslettera

Novim ažuriranjem newsletter funkcionalnost, koja je predstavljena prošlog prosinca, dobiva mogućnost kreiranja plaćenih pretplata i premium sadržaja

Tomislav Stanković četvrtak, 1. lipnja 2023. u 23:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Dok jedni, poput Mete, gase svoje newsletter platforme drugi ih nastavljaju razvijati kako bi zadovoljili potrebe pisaca i kreatora na svojim platformama.

Tako je WordPress.com u zadnjoj objavi najavio mogućnost zarade uz plaćene pretplate bilo da se newsletter pokreće od nule ili razvija postojeći.

Posebno je zanimljivo što je ova značajka dostupna svim WordPress.com korisnicima neovisno o tome koriste li besplatnu ili plaćenu verziju servisa. To otvara mogućnost da se bez novčanih ulaganja, barem u početku, istraže postojeće i nove opcije newslettera, dođe do nove publike i možda nešto zaradi.

Kasniji nastavak rasta je moguće skalirati plaćenim planovima uz niže naknade za transakcije i dodatne značajke za upravljanje sadržajem.

"Na primjer, korisnici besplatnog plana plaćaju naknade za transakcije od 10%, dok oni na Commerce planu plaćaju 0%. WordPress.com obrađuje transakcije putem Stripea što ograničava dostupnost samo na ona tržišta na kojima je Stripe podržan." - wordpress.com

Konkretno, WordPress.com Newsletter osim kreiranja newslettera omogućuje autorima i da automatski šalju postove putem e-pošte kako bi se izravno povezali sa svojom publikom.