Vlasnici servera na Discordu uskoro dobivaju novi način za zaradu novca

Discord trenutno testira novi način na koji vlasnici servera mogu zaraditi. Ideja je da im se omogući prodavanje digitalnih proizvoda u Server Shopu, poput e-knjiga, vodiča za igranje igara ili pozadinskih slika

Matej Markovinović srijeda, 21. lipnja 2023. u 18:05
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Discord planira omogućiti vlasnicima servera prodaju digitalnih proizvoda te im tako pružiti novi način za zaradu novca.

„Tijekom sljedećih mjeseci, počet ćemo eksperimentirati s načinima na koje vlasnici servera mogu prodavati digitalne proizvode, poput e-knjiga, vodiča za igranje ili pozadinskih slika, uz značajku Downloadables“, objašnjava voditelj proizvoda Discorda, Derek Yang.

Istaknuo je i da će se navedeni digitalni proizvodi moći kupiti u Server Shopu, koji je također trenutno u fazi testiranja. Ovi noviteti dio su Discordovog plana da omoguće korisnicima lakšu monetizaciju svojih servera i potaknu ostale da se pretplate. U sklopu toga, predložili su vlasnicima servera i uvođenje pretplatničkih paketa prema sljedećem modelu.

  • Supporter (3,99 dolara)
  • Supporter+ (4,99 dolara)
  • Super Supporter (9,99 dolara)
  • Early Access Pass (7,99 dolara)

Svaki od navedenih pretplatničkih paketa, doći će s različitim mogućnostima, a vlasnici servera moći će ih modificirati po svojim željama. Više o zaradi na Discordu, pročitajte u njihovoj nedavnoj objavi na blogu.