Discord redizajnirao aplikaciju za iOS i Android

Ova popularna aplikacija za razmjenu poruka s vremenom je postala pretrpana značajkama tako da je cilj novog dizajna bio izgraditi aplikaciju koja pojednostavljuje iskustvo Discorda za mobilne uređaje

Tomislav Stanković utorak, 5. prosinca 2023. u 23:43
📷 Image: Discord screenshot
Image: Discord screenshot

Nakon testiranja u proteklih nekoliko mjeseci, Discord je napokon predstavio potpuno novu aplikaciju za iOS i Android.

Iako je aplikacija s vremenom skupila puno značajki ipak su nedostajale standardne značajke koje su ljudi očekivali od korištenja drugih mobilnih aplikacija za razmjenu poruka.

Za razliku od svega što su dodavali od 2015. godine kada je Discord nastao sada se fokusiraju na "manje je više". I dok je do sada aplikacija bila samo dodatak za osobe koje igraju igre s vremenom je postala puno više.

📷 Image: Discord
Image: Discord

Što je novo u novom Discordu?

Prvo što ćete primijetiti je skup novih navigacijskih kartica na dnu. Ondje se sada nalazi mogućnost odabira poslužitelja, poruka, obavijesti i kartica profila.

Novi dizajn i dalje odvaja poslužitelje i poruke u različite kartice, ali zadržava okomitu navigaciju kako bi ih što više istovremeno bilo vidljivo i tako omogućilo bržu navigaciju.

Što se poruka tiče pod jednom karticom su sada objedinjene izravne (DM) i grupne izravne poruke (GDM). Osim toga, iznad razgovora možete vidjeti što vaši prijatelji u tom trenutku rade bilo da igraju igricu ili slušaju nešto na Spotifyju.

Kako bi brzo i jednostavno mogli pronaći ono što trebate putem jedne tražilice sada možete pretraživati razgovore, dokumente i privitke.

Pod obavijestima možete pronaći sve događaje na poslužiteljima, ažuriranja o zahtjevima za prijateljstvo i odgovore na vaše poruke. Najbolje od svega je to što se na svaku obavijest može kliknuti i otići ćete ravno na mjesto koje se tiče te obavijesti.

Jednom kada ih pročitate obavijesti će se automatski izbrisati tako da ne morate gubiti vrijeme dodirujući ih da biste ih izbrisali.

Upravljanje profilom novim ažuriranjem postaje još jednotavnije. Bilo da želite upravljati postavkama profila, urediti profil i status, dodati novu ikonu profila ili nešto drugo to ćete moći upravo ovdje.