Discord mijenja način na koji moderira svoju platformu

Novim načinom moderiranja veći fokus će biti na upozorenjima umjesto na trajnim zabranama. To je samo dio značajki koji dolaze na Discord u nadolazećim mjesecima

Tomislav Stanković subota, 21. listopada 2023. u 07:15
📷 Image: ELLA DON, Unsplash
Image: ELLA DON, Unsplash

Kako je objavljeno na Discordovom blogu, novi sustav upozorenja je potpuno promijenjen kako bi bio još transparentniji. Prema njemu, korisnici koji budu kršili pravila će umjesto trajne zabrane dobiti jednogodišnju privremenu zabranu.

Konkretno, kada korisnik prekrši pravila dobiti će poruku od Discorda koji će ga obavijestiti o kršenju pravila i radnjama koje će se u vezi toga poduzeti. Npr. ako korisnik prenese sliku koja krši pravila privremeno će mu se oduzeti mogućnost postavljanja slika.

Za razliku od drugih platformi, Discord ovim načinom pokušava educirati korisnike da poboljšaju svoj način komunikacije na platformi umjesto da ih samo kažnjava.

Vjerujemo da se ljudi, posebno tinejdžeri, mogu promijeniti kada im se ukaže prilika, pa želimo ponuditi te mogućnosti”, izjavila je, za The Verge, Savannah Badalich, viši direktor za politiku (en. Policy Director).

Novo i poboljšano iskustvo

Osim novih pravila najavljeno je više praktičnih novosti. Korisnici će kroz novu trgovinu unutar aplikacije moći prilagoditi na koji se način prikazuju na Discordu kupujući dodatke za profil, ukrase za avatare i efekte profila.

Sve to stiže kroz poboljšano mobilno iskustvo koje bi trebalo donijeti kraće vrijeme pokretanja i poboljšanu stabilnost.

Što se programera na Discordu tiče prije nekoliko tjedana predstavljen je Premium App Subscriptions za programere u SAD-u, a sada je pristup Premium pretplatama proširen i programerima koji ispunjavaju uvjete u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi.