Novi Microsoft Teams za Windowse i Mac donosi značajna poboljšanja performansi

Početkom ove godine Microsoft je najavio novu verziju aplikacije Microsoft Teams, a cilj je bio kreirati je iz temelja kako bi bila brža, jednostavnija i učinkovitija

Tomislav Stanković subota, 7. listopada 2023. u 06:00
📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft

Microsoft predstavlja novu i poboljšanu verziju aplikacije Microsoft Teams. Aplikacija je obnovljena iz temelja kako bi trošila manje resursa i bila brža za korištenje, a u probnoj verziji je od ožujka, prenosi The Verge.

Prema Microsoftu "novi Teams sada nudi prilagođene poslovne aplikacije, aplikacije trećih strana, sobe za izdvojene skupine, 7x7 video, kontekstualno pretraživanje u chatovima i kanalima i još mnogo toga." Osim toga, aplikacija će sada koristiti 50% manje memorije te je dvostruko brža u odnosu na prijašnju verziju.

Microsoft tvrdi da će korisnicima prethodne verzije Teamsa biti ponuđena nadogradnja nove verzija u nadolazećim mjesecima.

Jedna od značajnih poboljšanja performansi na Macu je mogućnost bržeg prebacivanja između chatova i kanala te brz i učinkovit pristup relevantnim informacijama.

Novi Teams nudi bolje korisničko iskustvo olakšavajući praćenje novosti i veću kontrolu nad korisničkim sučeljem aplikacije. Uvode se značajke kao što su označi sve kao pročitano u aktivnostima, razgovorima i kanalima. Dodana je i podrška za više klijenata (MTMA) gdje je moguće prijaviti se na više računa tvrtke ili obrazovne ustanove (kao gost u drugim tvrtkama ili ustanovama) bez prijavljivanja u više web preglednika.

Copilot u Teams aplikaciji pomaže korisniku da ostane u toku sa svojim zadacima omogućavajući kvalitetnije vođenje sastanaka. Copilot nudi brzi pregled glavnih točaka rasprave, tko je što rekao i gdje se ljudi slažu ili ne slažu, te može predložiti radnje u stvarnom vremenu tijekom trajanja sastanka.

Također, uz pomoć Microsoft Grapha, Copilot može pronaći i koristiti informacije skrivene u dokumentima, prezentacijama, emailovima, kalendarskim pozivnicama, bilješkama te ih sve skupiti u Teams.