Idea Knockout 2023: Liftify - Pametni fitness partner

Liftify je senzor koji će sve treninge snage učiniti boljim, učinkovitijim i zabavnijim

Promo subota, 30. rujna 2023. u 06:00

Uz pomoć Liftify senzora moći ćete pratiti gotovo sve vježbe snage, svoj napredak, povećati snagu, mišićnu masu i izdržljivost te se ludo zabaviti uz kompetitivne Online opcije, gdje vježbate sa sportašima diljem svijeta. Liftify prati svako ponavljanje i daje jasne informacije o trenutačnoj snazi i formi. Nikada nije bilo tako jednostavno bilježiti svoj trening, s obzirom na to da Liftify to radi sam, a na vježbaču je da vježba. Svi treninzi, svako naporno odrađeno ponavljanje, bit će pohranjeni na mobitelu. Liftifyu ništa od navedenoga ne promakne.

Ako si ozbiljan vježbač, onda znaš da je najbolji način za ostvarenje rezultata metoda Progresivnog napretka. Kako bi napredovao u mišićnoj masi i snazi, potrebno je svaki sljedeći trening podignuti veću kilažu ili napraviti više repeticija, odnosno ponavljanja. Zbog navedenoga, tvoj pametni partner pomno prati energiju koju proizvedeš prilikom svakog ponavljanja (mjerena u vatima) te uspoređuje s prošlim treningom. Sukladno tvojim rezultatima (napretka ili regresa), on generira prijedloge za ostvarenje kvalitetnijih rezultata.

Grupni online trening

Liftify omogućuje da korisnik u realnom vremenu vježba s ostalim korisnicima. Sve online vježbe kompetitivnog su karaktera, gdje se bilježe pobjede i generirana snaga tijekom zajedničkih treninga. Tako se izgrađuje korisnički profil koji napreduje na rang-ljestvici.

Idealno je to što je sve to moguće i bez odlaska u teretanu, jer aplikacija omogućuje natjecanje u vježbama koje koriste tijelo (primjerice, čučnjevi, sklekovi, zgibovi i dr.). Online treninzi idealna su opcija za sve one koji ne vole vježbati sami i traže dodatnu motivaciju za provođenje sportskog života, ali i dodatno uzbuđenje koje nastaje u natjecateljskoj atmosferi. Svi online pothvati i pobjede nagrađeni su virtualnim nagradama, titulama, medaljama i peharima koji se ističu u online zajednici.

Za trenere koji žele podići posao na novu razinu

Liftify je idealan i suvremen uređaj koji će posao svakog fitness trenera podići na jednu novu, inovativnu razinu. Uz pomoć senzora, klijentima se može omogućiti apsolutno precizno praćenje parametara snage, mišićne mase i tjelesnih omjera. Također, senzor za trenere ima posebno sučelje, koje im omogućuje da koriste aplikaciju individualno za svakog klijenta, i time olakšava posao i pruža konkretne rezultate. Također, vlastiti napredak klijenta, kao i njihove podatke, mogu pratiti preko računala. Na računalu im je omogućen jasniji pregled na cjelokupnu situaciju svojih korisnika. Idealan način da svoje poslovanje istaknu u gomili konkurencije, upravo je kohezija između ljudskog znanja i tehnologije koju im omogućuje Liftify.

Tehnologija

Liftify senzor koristi akcelerometar, žiroskop i algoritme za prepoznavanje vježbi te uz pomoć umjetne inteligencije detektira i briše šumove koji nastaju kod neuobičajenih pokreta. Također, algoritmi prepoznaju fizičko stanje sportaša, detektiraju gubitak ili rast snage prema parametrima vježbanja te predlažu rješenja ili moguće uzroke regresa.

Aplikacija Liftify također omogućuje pohranu podataka o mjerama tijela. Korisnici mogu bilježiti podatke o kilaži, veličini ramena, ruku, struka, bokova, nogu, itd. Na temelju tih podataka, aplikacija će izračunati omjer mišićne mase i tjelesne masti te generirati cjelokupnu sliku o stanju korisnika.

Kako se koristi

Jedan od ciljeva pri izradi Liftifya jest to da se napravi uređaj koji će biti vrlo jednostavan za korištenje, koji ne ometa korisnika pri vježbanju, već da mu olakša proces bilježenja podataka. Stoga, da bi korisnik koristio Liftify, dovoljno je upaliti senzor i otvoriti aplikaciju na mobitelu. Senzor se automatski spaja s mobitelom. Korisnik treba samo izabrati vježbu s liste i postaviti senzor na uteg ili magnet na svom pojasu oko struka te početi vježbati. Pri promjeni vježbi, Liftify je dovoljno samo prisloniti na pojas ili uteg, i izabrati sljedeću vježbu preko aplikacije, što čini proces izmjene vježbi vrlo praktičnim.

Byte Puls Liftify
Broj članova tima 1
Grad i zemlja Pula, Hrvatska
Otkad postoji 2019.
Komercijalizacija projekta Tijekom razdoblja od 1 do 3 mjeseca
Ciljana tržišta SAD, Europa
Tvrtke uzori Apple
Proizvodi uzori -
Crowdfunding kampanja Ne
Opis projekta Pametni fitness partner za praćenje treninga
Email kontakt za investitore support@liftifysensor.com
URL liftifysensor.com

 

Bug 371 listopad 2023.

Idea Knockout 2023