Serija Galaxy S24 dobiva AI značajke za prevođenje u stvarnom vremenu i uređivanje fotografija

Još se prije govorilo da će Samsungova nadolazeća serija Galaxy S24 biti najnaprednija kada je riječ o AI-ju, a sada su konačno poznate i neke od AI značajki koje će sadržavati

Matej Markovinović ponedjeljak, 1. siječnja 2024. u 18:08
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Samsung će predstaviti seriju Galaxy S24 za nešto više od dva tjedna, a zbog prethodno objavljenih neslužbenih informacija, već znamo što možemo očekivati od sva tri nova modela. Nakon što su objavljene specifikacije i cijene, sada je otkriveno da će S24, S24+ i S24 Ultra imati dvije korisne AI značajke – Live Translate i Generative Edit.

Naime, leaker Arsene Lupin objavio je na X-u snimak zaslona koji prikazuje nepotpuni popis značajki koje će imati novi Samsungovi flagship mobitela. Tamo se, među ostalom, može vidjeti da će značajka Live Translate uz pomoć AI-ja olakšati korisnicima komunikaciju na različitim jezicima u stvarnom vremenu, a sve unutar aplikacije Samsung Phone.

Nadalje, čini se da će Generative Edit biti zapravo Samsungova verzija Googleovog Magic Editora. Riječ je, dakle, o značajki prvenstveno namijenjenoj za uređivanje fotografija. Za njeno korištenje bit će potreban Samsung račun i aktivna internetska veza, što sugerira da će se cijeli taj proces odvijati u oblaku.

Na snimci zaslona koju je objavio Lupin pojavljuju se i značajke Nightography Zoom, High Resolution i Screen Display, ali trenutno nije poznato hoće li za svoj rad koristiti AI.