Samsung po prvi puta otkriva prednosti Gorilla Glass Armora na S24 Ultri

Zahvaljujući Corningovom Gorilla Glass Armoru, Galaxy S24 Ultra ima još svjetliji zaslon s četiri puta većom otpornosti na ogrebotine u odnosu na konkurentske zaštite

Matej Markovinović subota, 6. travnja 2024. u 13:28
📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra jedan je od trenutno je jedini mobitel na tržištu koji se može pohvaliti Corningovim Gorilla Glass Armorom. Iako je korisnicima Gorilla Glass svojevrsni sinonim za zaštitu zaslona od puknuća i ogrebotina, Samsung i Corning zapravo nikada nisu otkrili točne prednosti Armora.

No, to se sada mijenja. Na Samsungovom YouTube kanalu osvanuo je videozapis u kojem se detaljnije govori o prednostima Gorilla Glass Armora na Galaxy S24 Ultri. U tome je sudjelovao poznati tehnološki youtuber, Marques Brownlee, a pojavio se i viši potpredsjednik Corninga, John Bayne.

Prema informacijama rečenim u videu, glavna prednost Gorilla Glas Armora je anti-refleksni premaz zahvaljujući kojem se zaslon S24 Ultre čini svjetlijim nego što zapravo je, pogotovo u sunčanim uvjetima. Kao konkretniji podatak navodi se da se refleksije smanjuju za do 75 posto, što smo, među ostalom, imali priliku testirati i u našoj recenziji u travanjskom broju Buga.

Osim toga, navodi se da je Gorilla Glass Armor četiri puta otporniji na ogrebotine od svojih konkurenata te da se izrađuje postupkom koji staklenu površinu prekriva posebnim ionima u nanometarskim slojevima, od kojih je svaki tanji od vlasi kose.

Cijeli video možete pogledati u nastavku.