Ako razbijete zaslon na S24 Ultri, novi će vas koštati čak 375 eura

Slovenski servis mobitela objavio je cijene popravka nadolazećih Samungovih modela iz serije Galaxy S24. Zamjena zaslona na S23 Ultri koštat će 375 eura, dok će na običnom Galaxyju S24 biti 259 eura

Matej Markovinović nedjelja, 7. siječnja 2024. u 06:00
Ilustracija. 📷 Foto: Unsplash
Ilustracija. Foto: Unsplash

Samsung će za manje od dva tjedna predstaviti novu seriju  mobitela, Galaxy S24, a iako će cijene samih uređaja ostati približne, čini se da će tako biti i s popravcima. Prema informacijama koje je objavio slovenski servis mobitela, Mobistekla, najskuplji će biti popravci zaslona na perjanici cijele serije, S24 Ultri, ali to ne vrijedi i za zamjenu baterije.

Cijene zaslona

Naime, ako vam se razbije zaslon na novoj Ultri, popravak stakla koštat će 199 eura, dok će zamjena cijelog zaslona biti 375 eura. S druge strane, popravak stakla na Galaxyju S24 koštat će nešto manje, 165 eura, dok će zamjena zaslona biti 259 eura.

Nešto skuplji od običnog modela je Galaxy S24+, čiji će popravak stakla biti 175 eura, a zamjena cijelog zaslona 255 eura.

Cijene baterije

Nakon zaslona, korisnici najčešće mijenjaju bateriju na svojim mobitelima. Zamjena baterije na S24 Ultri košta 65 eura, na Galaxyju S24 68, a S24+ 72 eura.

Unatoč tome što je riječ o cijenama u slovenskom servisu, napominjemo kako je Mobistekla ovlašten za popravak Samsunga, a zbog politike južnokorejske tvrtke, cijene servisa su iste na cijeloj razini EU i svi dijelovi su originalni.

Naravno, oni koji žele proći jeftinije, uvijek mogu otići u neovlaštene servise koji uglavnom ugrađuju zamjenske dijelove slabije kvalitete.