Značajka Stories stiže i na Telegram

Izvršni direktor Telegrama kaže da su korisnici godinama tražili da se unutar aplikacije doda popularna značajka Stories, koja se može pronaći više-manje na svakoj društvenoj mreži

Matej Markovinović utorak, 27. lipnja 2023. u 12:15
📷 Foto: Unsplash, Dima Solomin
Foto: Unsplash, Dima Solomin

Izvršni direktor Telegrama, Pavel Durov, najavio je da u srpnju u aplikaciju stiže Stories, popularna značajka za postavljanje privremenih objava.

„Godinama su naši korisnici tražili od nas da implementiramo Stories u Telegram. Više od polovice svih zahtjeva za značajka koje primamo, upravo je vezano za Stories. U početku smo bili protiv toga jer je to već svugdje, ali Telegram ne bi bio Telegram da ne sluša svoje korisnike i ne inovira postojeće formate“, objašnjava Durov.

Naime, odjeljak za Stories na Telegramu, bit će postavljen na samom vrhu početne stranice. Korisnici će moći birati tko će točno vidjeti njihove privremene objave i koliko će one biti dostupne za pregled (6, 12, 24 ili 48 sati). Za one koji žele „zauvijek“ spremiti svoj story na profilu, Telegram će nuditi i tu mogućnost.

„Mogućnost spremanja storiesa na profil korisnika, učinit će Telegram još informativnijim i šarenijim. Korisnici neće samo moći istražiti sadržaj svojih najbližih kontakata, već će konačno otkriti više informacijama o osoba s kojima su povezani u grupama“, napominje izvršni direktor Telegrama.

U objave će se moći dodavati poveznice i tekstovi, kao i što će se moći označavati druge osobe. Durov kaže i da će postojati opcija snimanja storiesa prednjom i stražnjom kamerom istovremeno po uzoru na odnedavno popularnu društvenu mrežu, BeReal. Kako će to sve izgledati u praksi, pogledajte u videu na ovoj poveznici.