Aplikaciju za provjeru Covid potvrda preuzelo gotovo 10.000 ljudi

Ako ste ranije izvadili svoju 'Covid putovnicu' putem portala e-Građani, za provjeru njene valjanosti možete koristiti CovidGO aplikaciju

Matej Markovinović utorak, 29. lipnja 2021. u 06:00

Prošloga je tjedna na Apple App Storeu izašla mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, CovidGO, koja uskoro dolazi i na Trgovinu Play.  Naime, ova aplikacija omogućava validaciju QR kodova koji se dobe na potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU te se tako mogu provjeriti potvrde o testiranju, cijepljenju ili preboljenju koronavirusa.

Direktorica prodaje AKD-a, Adela Jelinek Bišćan, otkrila je u HRT-ovoj emisiji „U mreži prvog“, da je do današnjeg dana CovidGO aplikaciju preuzelo oko 9.500 ljudi, od kojih u Hrvatskoj oko 8.500. Osim toga, istaknula je i da je do sad izdano više od 250.000 digitalnih COVID potvrda za hrvatske građane.

„Sa sve tri vrste potvrda, građani mogu prelaziti granicu ili će moći ući na različita događanja“, podsjeća Jelinek Bišćan.

Podsjećamo da CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. Aplikacija je izrazito jednostavna za korištenje, u slučaju valjane potvrde prikazuje se zeleni ekran, a u slučaju da potvrda nije valjana, prikazuje se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem

Ako još niste testirali aplikaciju, mi smo to učinili za vas, pa o njenom isprobavanju možete pročitati ovdje.