Microsoft uvodi promjene u Rewards program i gasi dnevne Edge bodove

Microsoftove dnevne nagrade za pretraživanje u web pregledniku Edge su uklonjene dok je nekoliko drugih nagrada smanjeno na jednoznamenkaste brojke

Tomislav Stanković ponedjeljak, 4. prosinca 2023. u 16:58

Microsoft Rewards program nastao je s ciljem poticanja većeg broja korisnika da svakodnevno koriste njihove servise i usluge, kao što su Edge, Bing, Windows, Xbox i drugi, u zamjenu za bodove tj. nagrade.

Tome je sada došao kraj, barem u dosadašnjem obliku. Microsoft je ukinuo dnevni bonus od 15 bodova za korištenje Microsoft Edgea i smanjio nagrade za dnevne aktivnosti na samo jedan ili dva boda (s prijašnjih pet tj. deset bodova).

U izjavi za Windows Latest, Microsoft je potvrdio promjenu: 

"Tijekom posljednjih nekoliko godina program Microsoft Rewards redovito se razvijao kako bi odražavao naš rast i širenje. Procjenjujemo svaku promjenu radi dosljednosti i pravednosti, prilagođavajući metode i učestalost pomoću kojih naši članovi mogu zaraditi bodove."

Ipak, izgleda da sve promjene nisu bile pravovremeno komunicirane prema korisnicima koji već izražavaju svoje nezadovoljstvo i nagađaju o ukidanju programa.