Wo Long: Fallen Dynasty, novi projekt tvoraca Ninja Gaidena, stiže u ožujku iduće godine

Nedugo nakon najave, razvojni studio Team Ninja i Koei Tecmo su objavili kako njihov naredni akcijski RPG Wo Long: Fallen Dynasty stiže 3. ožujka iduće godine

Damir Radešić četvrtak, 27. listopada 2022. u 19:28

Najavljen sredinom lipnja ove godine tijekom Xbox & Bethesda Games Showcasea 2022, Wo Long: Fallen Dynasty je izazvao veliku pažnju javnosti obzirom da iza ovog projekta stoji razvojni tim Team Ninja. Spomenuti iza sebe imaju niz uspješnica uključujući serijale Dead or Alive, Ninja Gaiden i Nioh, iako se kada govorimo o njima moramo prisjetiti i ne baš pretjerano proslavljenog ovogodišnjeg Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin.

Bez obzira na potonjeg, nema sumnje kako je riječ o ekipi koja zna svoj posao, a s Wo Long: Fallen Dynasty su nas odlučili odvesti u mračnu fantaziju smještenu u kasniji period vladavine dinastije Han u Kini razorenoj mnogobrojnim ratovima koji su samo vrh sante, obzirom da su iz tko zna koje dimenzije zemljom počeli harati demoni.

U ulozi bezimenog heroja koji tek treba postati spašavatelj svijeta, borit ćemo se nebrojenim čudovištima i neprijateljskim vojskama koristeći borilačke vještine koje će nam pravilnom uporabom pomoći u nadvladavanju brojčano nadmoćnijih protivnika.

Nakon kreiranja glavnog junaka, imat ćemo izbor jedne od pet klasa, odnosno "faza", kako ih developeri nazivaju, dok će se sama borba sastojati od odbijanja protivničkih napada i iskorištavanja privremenih ranjivosti. Svaki protivnik dolazi s vlastitim moralom koji borbu čini lakšom ili težom, a punjenjem određene skale moći ćemo iskoristiti i neke specijalne napade.

Kao i Nioh, Wo Long: Fallen Dynasty je većim dijelom linearan što znači da ćemo u borbe ulaziti točno određenim redoslijedom, no za razliku od njega, u igri ćemo moći koristiti skok, kako za istraživanje, tako i u borbama. Prema svježoj objavi, ovaj akcijski RPG ćemo imati priliku zaigrati 3. ožujka iduće godine u verzijama za PlayStation 4, Xbox One i PC, dok će inačice za PlayStation 5 i Xbox Series X/S uslijediti nedugo nakon navedenog datuma.