Atari je odlučio "oživjeti" Infogrames

Najnovija Atarijeva službena objava zasigurno će probuditi nostalgiju u brojnih veterana igranja

Kristian Komorčec srijeda, 24. travnja 2024. u 21:36

Nešto stariji igrači na sam spomen imena „Infogrames” vjerojatno će se prisjetiti brojnih lijepih trenutaka.

Jedni cjeloživotnih trauma prouzrokovanih Alone in the Darkom, drugi bezbrojnih sati napucavanja u Unreal Tournamentu, treći simpatičnih, ratobornih svinjica iz Hogs of Wara, četvrti bjesomučne jurnjave u Driveru i tako dalje.

Naime, sve navedene videoigre ovaj kultni francuski izdavač i developer svojevremeno je ili izdavao ili i razvio i izdavao.

Međutim, kada je na prijelazu milenija dotični prvo otkupio prava na Atari kao brend, zatim se 2008. s istim udružio, a potom i preimenovao u Atari SA, s Infogramesom kakav je nekoć bio zauvijek smo se oprostili.

Ili se tako barem činilo sve do danas jer Atari je, kako stoji u službenoj objavi, ipak odlučio „oživjeti” Infogrames kao brend te ga pritom prenamijeniti u izdavačku etiketu usmjerenu na akviziciju i izdavanje novih IP-jeva.

Infogrames bi se tako trebao fokusirati na one IP-jeve koji „ne potpadaju pod osnovni portfelj IP-jeva koje inače povezujemo s brendom Atari”, a prvi od njih čini Totally Reliable Delivery Service – multiplayer party videoigra otkupljena od tinyBuilda.