Watch Dogs: Legion uskoro dobiva obećani multiplayer

Početkom idućeg mjeseca Ubisoft planira nadogradnju Watch Dogs: Legiona kojom u ovaj svijet namjerava uvesti mogućnost multiplayera o čemu se šuška još od izlaska

Damir Radešić utorak, 23. veljače 2021. u 12:15

Prema novoj objavi Ubisofta, idući mjesec, točnije 9. ožujka, otvoreni svijet Watch Dogs: Legiona će biti nadograđen novom zakrpom koja u njega donosi nove sadržaje koji će mu produžiti život. Nadogradnja će biti besplatna za sve igrače i omogućit će multiplayer igranje do četiri igrača koji će zajednički napredovati i istraživati London, te sudjelovati u izazovima i sporednim misijama. Dakako, autori su za ovu prigodu kreirali posebne scenarije namijenjene upravo kooperativnom igranju uz poseban naglasak na pravilnu konfiguraciju timova koje će olakšati napredak.

Iza naziva Leader of the Pack krije se prva taktička kooperativna operacija sastavljena od pet povezanih misija koja ujedno predstavlja i završne sadržaje u ovoj igri, te će staviti na kušnju čak i najiskusnije igrače uz nužnu timsku suradnju svih članova tima. Strateško razmišljanje i koordinirane akcije su samo nadopuna obaveznih nadogradnji opreme i pravilnog izbora likova, a čak ni tada uspjeh nije zagarantiran.

Osim kooperativnog multiplayera, developeri će u svijet igre uvrstiti prvi PvP način igranja Spiderbot Arena. U istom četiri igrača kontroliraju naoružane spiderbotove i natječu se u free-for-all detahmatch modu, a prema obećanju autora, dodatni PvP sadržaji su već u pripremi. Svaka online aktivnost donosi i prikladne nagrade u vidu iskustvenih bodova koji osiguravaju napredak igrača i otključavanje novih kozmetičkih predmeta, mogućnost nadogradnje opreme, te izbor novih operativaca.

Objavljen krajem prošle godine, Watch Dogs: Legion nas vodi u paralelni svijet u kojem London, nakon niza bombaških napada za koje je optužena hakerska skupina DedSec, kontrolira privatna vojna organizacija koja nadzire sve aktivnosti građana. Uz mješavinu pucanja, rješavanja hakerskih zagonetki, vožnje i prikradanja, Watch Dogs: Legion nije baš najbolje sjeo kritičarima koji su hvalili nove elemente igrivosti, ali i zamjerali repetitivne misije, kao i velike razlike u iskoristivim sposobnostima likova koje možemo regrutirati. Kako smo ga mi doživjeli, pročitajte u opisu kolegice Mateje klikom ovdje.