Assassin's Creed „Nebula” ili Aztecs, here we come!

S obzirom na to kako su krenuli, ekipi iz Ubisofta uskoro bi moglo ponestati povijesnih okruženja u koje će smjestiti nove nastavke svoje popularne franšize.

Kristian Komorčec ponedjeljak, 22. travnja 2024. u 06:00

Od 2007. naovamo, zahvaljujući Ubisoftovoj flagship franšizi (ili barem jednoj od njih) imali smo prilike – što prostorno, a što vremenski – svijet proputovati uzduž i poprijeko.

Od Levanta i Križarskih ratova ili renesansne Italije, preko Francuske u doba Francuske revolucije, Amerike u doba Američke, pa sve do antičke Grčke ili Egipta. Što god se igračima omililo, Ubisoft je spremno priredio, a još k tome i planira toliko koraka unaprijed da je nadolazeće nastavke teško i pobrojati.

Sljedeći nastavak, tzv. Codename Red, bit će tako smješten u feudalni Japan, Codename Hexe u vrijeme lova na vještice, Assassin’s Creed Jade (namijenjen pametnim telefonima) u Kinu, a tu je i onaj kodnog imena Nebula čije se izrade latio Ubisoft Sofia.

Okruženje potonjeg trebalo bi prvenstveno činiti Aztečko carstvo i to (najvjerojatnije) u vrijeme dolaska Hernána Cortésa i njegove vesele družine u 16. stoljeću, a navodno ćemo moći turistički posjetiti i Mediteran kakav je nekad bio te Indiju.

Premda datum izlaska još uvijek nije poznat, mi se već lagano pripremamo za čišćenje arkebuza i premazivanje strelica otrovima, ritualna vađenja srdašaca u svrhu dobivanja achievementa te sate i sate šuljanja po džunglama i ziguratima.

Kao i na šalicu vruće čokolade na kraju napornog hašašinskog radnog dana...