Ubisoft otkazao tri igre i ponovo odgodio Skull and Bones

Ubisoft je u svom poslovnom izvješću uz gomilu brojki objavio kako otkazuje daljnji razvoj tri neimenovana naslova, te ponovo odgađa izlazak Skull and Bonesa

Damir Radešić četvrtak, 12. siječnja 2023. u 17:28

Dok je Ubisoft svojevremeno nemilice objavljivao sve i svašta, makar neke igre s polovičnim uspjehom koji je bio vidljiv i prije izlaska, očito su odlučili stati na loptu i promijeniti poslovnu politiku. Posljedice iste su bile vidljive i u najavi novih Assassin's Creedova, obzirom da je najavljeno kako će "pravi" nastavak Assassin's Creed Infinity koji će ujedno biti i podloga za buduća izdanja, obzirom da će više biti servis poput Fortnitea i Grand Theft Auta nego igra, tek uslijediti, a rupu će popuniti nešto manji Mirage kojeg bismo trebali zaigrati ove godine.

Osim Assassin's Creedova, da Ubisoft mnogo više pažnje posvećuje kvaliteti nego kvantiteti je postalo vidljivije i tijekom poslovne konferencije u srpnju prošle godine kada su otkazani free-to-play battle royale Ghost Recon Frontline, Splinter Cell VR i dva neimenovana projekta, dok je Skull and Bones odgođen za studeni, te dva mjeseca nakon toga, bilo je govora da ga igramo 9. ožujka. Obzirom na kronični nedostatak informacija, bilo je samo pitanje vremena kada će uslijediti nova odgoda za spomenutu piratsku pomorsku avanturu, a jučerašnje kvartalno poslovno izvješće je samo potvrdilo naše sumnje.

https://youtu.be/OYO9d3bjaLc

Naime, u istom Ubisoft kaže kako se dodatno vrijeme uslijed posljednjih odgoda već isplatilo i donijelo je "impresivna poboljšanja kvalitete" koja su potvrdila nedavna testiranja i pozitivne reakcije igrača koji su u njima sudjelovali. Zbog toga su si odlučili dati još malo vremena prije izlaska, pa je Skull and Bones odgođen, po šesti puta u manje od šest godina, za iduću poslovnu godinu koja kao i kod mnogih tvrtki započinje početkom travnja ove godine i traje do konca ožujka iduće.

Uz ove "sretne" vijesti, Ubisoft je objavio da otkazuju tri dodatne igre, no ne moramo se previše zamarati jer je riječ o manjim projektima, što se pak sve uklapa u njihovu politiku fokusiranja na velike franšize.