Treći Season Pass za Anno 1800 donosi tri nova DLC-a

Razvojni tim Blue Byte i izdavač Ubisoft objavili su što čeka igrače u novoj sezoni za popularan strateški naslov

Mateja Šop srijeda, 10. veljače 2021. u 15:08

Nakon ne baš dobro ocijenjenog Anno 2205, njemački razvojni tim Blue Byte je svoj strateški serijal uspješno popravio. Anno 1800 izašao je prije dvije godine i razveselio ljubitelje izgradnje i taktiziranja, a zbog toga je Ubisoft odlučio da bi bilo dobro da i ova igra dobije tretman nadogradnji kroz sezone. Sada je najavljen Season 3 Pass, a on uključuje tri nova dodatka koja će izaći do ljeta.

Prvi imena Docklands će postati dostupan već 23. veljače, a oni koji su svoje gradove pomno gradili moći će ga transformirati izgradnjom četvrti s modularnim skladištima. Tim je inspiraciju pronašao u svjetski poznatom Speicherstadtu, najvećoj takvoj četvrti na svijetu koja se nalazi u Njemačkoj. Osim toga, ovaj će dodatak otvoriti nove mogućnosti trgovanja.

Kasnije ovog proljeća stiže Tourist Season, pa ćete morati zabavljati posjetitelje otvaranjem otmjenih restorana, pripremanjem raznih aktivnosti i planiranjem ruta za turističke autobuse koji će ih prevoziti po gradu. Posljednji dodatak će stići nekad ovog ljeta, a The High Life će ubaciti nebodere, trgovačke centre i raznu novu robu kojom ćete morati udovoljavati zahtjevnim građanima. Uz taj DLC ćete moći podesiti svoj Old World svijet s potpuno novim elementima kao što su hoteli, restorani i zgrade.

S ovom najavom stigle su i dvije nove verzije igre koje se od sada prodaju. Complete Edition Year 3 uključuje osnovnu igru, Deluxe Pack i sva tri Season Passa, dok Gold Edition Year 3 ima osnovnu igru, Deluxe Pack i samo Season 3 Pass. Ove verzije zamijenile su stare, a ako imate osnovnu igru i želite samo Season Pass, imat ćete i tu opciju. Uz to, Blue Byte je rekao da će izdavati i besplatne nadogradnje koje će izlaziti paralelno s DLC-ovima i one će dodatno poboljšavati igraće iskustvo.

Anno 1800 izašao je 16. travnja 2019. godine za PC, a do kraja prošle godine je ovu strategiju zaigrao 1,7 milijun igrača. U njoj imate potpunu slobodu kod izgradnje svojeg carstva na početku industrijske revolucije, a osim širenja i ekonomskog razvitka, sudjelujete i u borbama, diplomaciji i trgovini. Za kupovanje igre možete birati između Ubisoftove trgovine, gdje je trenutno snižena, ili Epic Games Storea, a sve ostale informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama.