Svježe najavljeni Kingmakers na srednjovjekovna bojna polja donosi suvremena oružja

Ekipa Redemption Road Gamesa je jučer na Steamu otvorila stranice Kingmakersa koji zvuči jednako suludo koliko i zabavno

Damir Radešić srijeda, 21. veljače 2024. u 20:59

Nakon što su Kingmakersi jučer dobili službene stranice na Steamu, ovaj neobičan naslov je mnogima zapeo za oko već na prvi pogled. Naime, zaplet govori kako je neminovnu katastrofu moguće spriječiti isključivo promjenom povijesti, pa ćemo se vremeplovom vratiti 500 godina unazad, točnije u brutalan rat koji bjesni srednjovjekovnom Engleskom. Umjesto očekivanog uzimanja mača u ruke i smaknuća određenog lika koji će zakuhati događaje koji tek slijede, ovaj put ćemo na bojna polja ponijeti suvremeno naoružanje od strojnica, sačmarica i bombi, do oklopljenih vozila, pa čak i zračnih udara.

Zvuči suludo dakako, no u netom objavljenom promotivnom videu je zorno prikazano kako to izgleda i što je još bolje, očito je da takva igrivost funkcionira koliko god šašava bila. Svaka bitka u kojoj sudjelujemo solo ili kooperativno će ugostiti tisuće likova od kojih će svaki ponaosob biti kontroliran od strane umjetne inteligencije i donositi vlastite odluke prema trenutnim situacijama što će bitke činiti nepredvidljivima. Uz mogućnost trenutnog prebacivanja između uloga vojnika na bojnom polju i zapovjednika, davat ćemo direktne zapovijedi našim strijelcima i vitezovima ili ih prepustiti virtualnim zapovjednicima, graditi obrambene utvrde, sudjelovati u masivnim opsadama dvoraca, te dakako pokušati obraniti vlastite.

Možemo samo zamisliti kakvi će masakri nastati kada nam se u tome pridruže do tri prijatelja, te na jurišajuće horde počnemo rigati vatru, zalijetati se kroz njih kamionom ili pak sa zidina gledati kaos koji ostaje iza helikoptera u brišućem letu. Na Kingmakersima radi ekipa Redemption Road Gamesa koja iza sebe ima jedan (ali vrijedan) naslov, Road Redemption, a prema planu, zaigrat ćemo ih u neko doba ove godine.