Squadron 42 je nakrcan sadržajima i kreće u finalnu obradu

Uz Star Citizen, Chris Roberts i Cloud Imperium Games rade na single-player izdanku Squadron 42 koji je prema njihovim riječima ušao u završni stadij razvoja

Damir Radešić ponedjeljak, 23. listopada 2023. u 13:57

Već dugo nismo pisali o Star Citizenu, igri o kojoj su svojevremeno svi pričali zbog nevjerojatnog odziva zajednice koja je prema službenim zapisima donirala preko 500 milijuna dolara za razvoj, bilo putem crowdfounding kampanje, bilo kupnjom raznih unikatnih brodova. Osim Star Citizena, Cloud Imperium Games predvođen proslavljenim Chrisom Robertsom, je najavio i njegov spin-off, single player igru Squadron 42 koja se baš kao i daleko veći original trebao pojaviti 2014. godine. Svi dobro znamo da od svega još uvijek nema ništa, no tijekom vikenda kada su Roberts i ekipa održali CitizenCon, su se pojavile naznake da bi Squadron 42 ipak u dogledno vrijeme mogao biti dovršen.

Naime, u nešto manje od pola sata, developeri su progovori o stanju igre za koju kažu da je dobila sve potrebne sadržaje, te da su ušli u finalni stadij razvoja i završno poliranje igrivosti. "Kako smo krenuli u stadij usavršavanja, potpuno smo posvećeni optimiziranju i finom podešavanju svih dijelova igrivosti kako bi isporučili neviđenu filmsku avanturu", stoji u opisu videa. U istom razni programeri i dizajneri govore o dijelovima igre, prikazana je konkretna igrivost, kako svemirska, tako i ona na tlu, kao i međuscene koje čine poseban dio igre. Obzirom da od samog starta autori veliki naglasak na priču, za potrebe igre su angažirane brojne glumačke zvijezde kao što su Gillian Anderson, Mark Hamill i Gary Oldman.

Naravno da nam se sve viđeno sviđa, posebice kombinacija taktičkog FPS napucavanja i prikradanja uz zagonetke u samom okruženju, no obzirom na otegnuti razvoj, čekali smo trenutak kada će biti objavljen konačni datum izlaska. Nažalost, za njega smo i ovaj put ostali uskraćeni, a kako kaže jedan od direktora, Richard Tyler, nakon što sve poslože, objavit će ga, što u slučaju Cloud Imperium Gamesa i njihove dosadašnje prakse, može biti i nekoliko godina.