Lifespace Traveler iz susjedstva proglašen najboljom indie igrom po izboru publike na GDWC-u 2022

Dino Trnka iz Bosne i Hercegovine je svojom akcijskom igrom Lifespace Traveler osvojio nagradu publike za najbolju indie igru ovogodišnjeg Game Development World Championshipu

Damir Radešić petak, 28. travnja 2023. u 11:29

Lifespace Traveler, videoigra koju je kreirao Dino Trnka iz Bosne i Hercegovine, je u subotu 22. travnja osvojila prvo mjesto na svjetskom natjecanju Game Development World Championship 2022, u kategoriji za najbolju videoigru neovisnih programera po izboru publike.

Prema riječima organizatora, ovo je kategorija u kojoj je konkurencija bila najveća, navodno je ove godine prijavljeno preko 3.600 igara, no ulaskom u prvih deset najboljih, Trnkina videoigra je izazvala veliki interes glasača i u konačnici odnijela pobjedu.

"Lijep je osjećaj nakon svega. Konkurencija je bila jaka, posebno u kategoriji u kojoj sam se ja prijavio. Veoma mi je drago, iz više razloga. Prvo što će mi ova pobjeda omogućiti veću vidljivost za samu igru. Također i same nagrade, pa i putovanje u Finsku, kada ću biti u prilici da posjetim kompaniju koja se bavi razvojem videoigara. To je potvrda da je moguće uspjeti i sa ovakvim projektom, koji sam samostalno radio četiri godine", izjavio je Trnka.

Lifespace Traveler je mješavina souls-like, hack and slash, te bullet hell žanrova koja pršti konstantnom akcijom i od igrača zahtijeva stalnu koncentraciju, reflekse i strpljenje tijekom napretka uz nepraštajuću igrivost zbog koje je smrt i kretanje iznova česta pojava.

Prema planu, prodaja bi trebala započeti tijekom lipnja ove godine putem Steama na kojem Lifespace Traveler već možete staviti na listu želja kako bi na vrijeme bili obaviješteni o dostupnosti.