Everspace 2 za tjedan dana dobiva prvu veliku nadogradnju, dodatne dvije u planu

Masivni Everspace 2 će 2. listopada dobiti prvu od planirane tri besplatne nadogradnje zbog kojih će brojni igrači ponovo zaploviti opasnim svemirskim prostranstvima

Damir Radešić ponedjeljak, 25. rujna 2023. u 16:00

Ukoliko ste ljubitelj svemirskih putovanja uz obilje napucavanja, izgledno je da vas je Starfield u jednu ruku razočarao, no ne treba žaliti jer smo u travnju za PC i u kolovozu za PlayStation i Xbox ionako dobili finalnu inačicu Everspacea 2, arkadne SF akcije koju potpisuje ekipa Rockfish Gamesa. Spomenutog smo prilično nahvalili i u njemu proveli gomilu vremena, a sada je pravo vrijeme da mu se ponovo vratimo. Naime, ranije su autori obećali kako svoj uradak planiraju širiti kroz tri velike nadogradnje, a prva od njih stiže već idući tjedan, točnije 2. listopada i kako je ranije rečeno, besplatna je kao i one koje slijede nakon nje.

Pod imenom Armed and Dangerous, ovaj dodatak će ovu masivnu igru, bez obzira na platformu, obogatiti s popriličnim brojem novih sadržaja koje bi većina developera vjerojatno naplatila, no ne i Rockfish koji nam ih daruje.

Dio sadržaja koje spomenuti DLC donosi je pomalo otkivan tijekom proteklih mjeseci, a sada su autori objavili video s detaljnim opisom stvari koje će sadržavati. Konkretno, očekuje nas deset novih predmeta koji dolaze u 34 verzije, 40 novih atributa po kojima ćemo birati najbolje za naš brod, mogućnost rerollanja istih dok ne nabasamo na prave statistike, te dva nova perka.

U nadogradnji nas očekuje i 15 novih brodova četvrte klase, kao i mogućnost nasumičnih boja i modula na istima što bi trebalo nuditi vrlo šarene i zanimljive kombinacije za ekipu koja voli eksperimentirati. Uz sve to, autori su poradili i na nekolicini tehničkih poboljšanja poput brzinskog snimanja i učitavanja pozicija što je dobrodošla novost, pogotovo u nekim prilično zaguljenim misijama, prilagođenom sučelju za ultraširoke zaslone i još niz sitnica zbog kojih se iznova isplati zaigrati ovaj SF looter-shooter.