Asteci nisu tema idućeg Assassin's Creeda kako se šuškalo, već će isti biti smješten na Bliski istok

Početkom tjedna su se počele pojavljivati neprovjerene informacije kako će nas naredni Assassin's Creed podariti asteškim ugođajem, no izgleda da ipak nećemo morati putovati "preko bare"

Damir Radešić petak, 15. srpnja 2022. u 19:10

Iako Asteci, poglavito na vrhuncu moći, imaju itekako smisla kao naredni poligon serijala Assassin's Creed, izgleda da će ipak biti ostavljeni za neka buduća izdanja. Naime, već se neko vrijeme šuškalo kako će nas novi Assassin's Creed uvesti u zlatno doba Asteka što je odmah u misli prizvalo njihova velebna zdanja, gradove i gustu prašumu u kojoj bismo imali pune ruke posla, no nova izvješća renomiranih novinara kažu da ćemo ipak trčkarati i eliminirati opoziciju u s ove strane Atlantika.

Bloombergov reporter Jason Schreier je i sam svojevremeno kazivao da su Asteci tema novog poglavlja ovog proslavljenog serijala, no kako tvrdi, doznao je iz vlastitih izvora da će radnjom ipak biti smješten u Bagdad, negdje prije ili malo poslije događaja koje smo odigrali u posljednjem nastavku Valhalla.

Igra je u izradi pod radnim nazivom Assassin's Creed Rift, iako to ne mora biti njeno finalno ime, a kako doznaje spomenuti novinar, po obujmu će biti znatno manja od punokrvnih izdanja. Navodno bi igrivošću trebala biti više fokusirana na prikradanje uz mnogo manje otvorene akcije koja krasi posljednje izdanje ove franšize.

Koliko je u čitavoj priči istine, ostaje da vidimo, no srećom, nećemo čekati predugo obzirom da je iz Ubisofta obećano "otkrivanje budućnosti Assassin's Creeda" u rujnu koje će uslijediti nakon proslave petnaeste godišnjice od izlaska prvog izdanja.

Koliko znamo, u pripremi je i Assassin's Creed Infinity, megalomanski projekt na kojem zajedničkim snagama rade Ubisoftovi timovi u Montrealu i Quebecu, a prema prvim informacijama, priuštit će nam putovanje kroz nekoliko vremenskih razdoblja u različitim okruženjima, te uz razgranate i povezane priče višestrukih likova. Navodno se već radi i na novim proširenjima koja će stići naknadno, no kako smo rekli, čekamo rujan kada će mnogo toga biti jasnije.