Assassin's Creed Mirage bi se mogao pojaviti u kolovozu

Iako Ubisoft to još uvijek nije službeno potvrdio, izgledno je da će se novo poglavlje serijala Assassin's Creed pojaviti tijekom kolovoza

Damir Radešić četvrtak, 4. svibnja 2023. u 17:34

Kako smo pisali, nakon masivne Valhalle, Ubisoft je odlučio promijeniti politiku glede serijala Assassin's Creed. Prema najavama, u pripremi je Assassin's Creed Infinity koji će poslužiti kao središnjica za sve buduće nastavke ovog serijala, a prva dva izdanja koja ćemo na taj način imati priliku zaigrati su Assassin's Creed: Red smješten u feudalni Japan, te Assassin's Creed: Hexe u kojem bismo trebali otputovati u središnju Europu u 16. stoljeću. Nažalost, još uvijek nije poznato kada ćemo spomenuta poglavlja uistinu zaigrati, no zna se da će se prije njih na tržištu pojaviti Assassin's Creed Mirage, manje izdanje u kojem nas očekuje "samo" dvadesetak sati igrivosti.

Iako je i ranije bilo glasina o kolovozu ove godine kao potencijalno mogućem razdoblju kada bismo Assassin's Creed Mirage mogli zaigrati, još jedna potvrda u prilog tome stiže iz povjerljivih izvora. Ovaj puta nisu "krivi" doušnici novinara povezanih s industrijom, već navodno zaposlenik lanca dućana GameStop koji je na Redditu objavio fotografiju na kojoj je vidljiv plan izlaska novih naslova, a među njima i kolovoz kao ciljani mjesec pojave Assassin's Creeda Mirage.

Dakako, za potvrdu valja pričekati službenu objavu Ubisofta, no ne sumnjamo da mnogi jedva čekaju zaigrati priču Basim Ibn Ishaqa, lika predstavljenog u Valhalli, i proživjeti njegovu preobrazbu iz bagdadskog lopova u borca iz sjene protiv Templara.