Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S

poruka: 5
|
čitano: 13.293
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S".
8 godina
offline
Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S

Umjetna inteligencija je postala pomodna riječ, pa se - kako vodimo  - i ovdje u članku o predviđanju mirisa spominje. Ništa novo pod suncem! Koliko mogu zaključiti iz sažetka originalnog znanstvenog rada, riječ je o oko pola stoljeća strom pristupu koji je poznat kao QSAR (quatitative structure - activity relatonship), naime da se iz strukture molekule iščitaju svojstva tvari, u ovom slučaju biološka aktivnost. Metoda je razvijena radi potrage za novim ljekovitim tvarima, a poslije je proširena i na druga svojstva osim "aktivnosti". Koliko (opet!) mogu presuditi iz sažetka, riječ je o upotrebi - isto tako stare - medode analize glavnih komponenti (principal component analysis, PCA). Metoda se zasniva na tome da se iz mnoštva svojstva molekula (deskriptora, neovisnih varijabli) konstuiraju novi desktiptori svojstva, kao kombinacije zadanih, koji su međusobno neovisni ("ortogonalni"). Primjena metode na mirise može biti ineresantna i intrigantna, no nije riječ ni o kakvoj novoj metodi. Toliko da bude svima jasno. 

 
7 0 hvala 10
15 godina
offline
Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S

svako oružje pomiče predmete ("stvari") na daljinu (udarnom) silom. limenke lete na sve strane. čak se i žive "stvari" pomiču, ako se ne sruše od prvog udara. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoć
Kažu robotnik pas nosi predmete, čuva dvorište... no ja ga vidjeh i kako samostalno puca iz nekog "topa" na leđima. Doduše pati ga jako trzaj nakon ispaljivanja metka ali jadan bori se, uči i ne odustaje.

Lijepo što se sad može i dresirati 👍
A vidjeh u američkim filmovima da se psi mogu hraniti sirovim mesom i dresirati da na riječ "kill", pas podivlja i jede to krvavo meso i također može napasti čovjeka na tu zapovijed.
Mene zanima može li se ta "dresura" programirati i kod robopsa?

Ima susjed mačku koja kaka po mom travnjaku pa me zanima, a i susjed malo kaka 😅
A pošto sam lijen i neuk za dresirati psa jednostavnije mi je instalirati "kill mode" u robopsa, a svakako je humanije 😇
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S

The force - malim tiskom made in China.

 

Use the Chinese force Luke!

Nadglednik dina
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Kineski pištolj pomiče stvari na daljinu pomoću "S

Ovakav pištolj, piše South China Morning Post, mogao bi se koristiti za beskontaktno pronalaženje satelita i isporuku ili skretanje svemirskih objekata manjih od 5cm i načinjenih od stiropora.

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice