Walkie Talkie - aplikacija koja će se dopasti svima koji su voljeli komunicirati putem voki-tokija

Riječ je o aplikaciji koja omogućava komunikaciju slično kao putem voki-tokija, a za razliku od sličnih aplikacija koje su u zapravo push-to-talk aplikacije, ova omogućava komunikaciju putem virtualnih frekvencija (kanala), kako s drugim korisnicima, tako i privatno s prijateljima…

Matija Gračanin petak, 23. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Walkie Talkie
Namjena Aplikacija za komunikaciju u stilu voki-tokija
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 32,90 eur godišnje (Plus)

Voki-toki dobro je poznat ručni uređaj za jednostavno komunikaciju koje je i danas u profesionalnoj uporabi, a u djetinjstvu su ga koristili i mnogi kako bi komunicirali sa svojim prijateljima. Ovo je aplikacija koje nastoji emulirati voki-tokije i u tome, barem do određene razine, i uspijeva.

Naime, nakon što se instalira potrebno je otvoriti korisnički račun (može se registrirati i s osobnim brojem telefona) pri čemu se mora unijeti datum rođenja te si definirati nadimak koji može biti i automatski generiran.

Nakon toga se može uključiti i razgovore s drugim korisnicima diljem svijeta tako da se pretražuju dostupne virtualne frekvencije (može ih se otvarati i sasvim nasumično) ili se može prebaciti na privatnu frekvenciju koju se onda može podijeliti s drugima kako bi se komuniciralo.

Osim toga, aplikacija nudi i mogućnost razmjene poruka, tu je i mogućnost dodavanja prijatelja kako bi se s njim kasnije lakše komuniciralo, zatim primjena raznovrsnih efekata kojima će se promijeniti glas te drugi detalji. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no tu je i pretplata za izdanje Plus koja stoji 32,90 eura godišnje.