Symbolab - još jedna poznata platforma i aplikacija za učenje i vježbanje matematike

Aplikacije i platforme koje omogućavaju rješavanje čak i složenijih matematičkih zadataka već odavna nisu nimalo neuobičajene, a Symbolab je još jedna takva platforma koja se snalazi i zadacima iz fizike, kemije, statistike, financija i ekonomije…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Symbolab 
Namjena Moćan kalkulator i edukativni alat za matematiku
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 31,72 eur godišnje (Pro)

Symbolab je još jedan napredni kalkulator ponajprije za matematiku i fiziku koji omogućava jednostavno rješavanje čak i složenijih zadatak pri čemu nudi precizna objašnjenja kako se neki zadatak rješava zajedno sa svim koracima čime postaje još jednim odličnim alatom onda kada se želi savladati neko gradivo.

Bilo da je riječ o osnovnoj aritmetici, algebri, trigonometriji, geometriji, matematičkoj analizi ili linearnoj algebri, Symbolab će poslužiti kao idealan alat da se dođe do rješenja. Osim toga, specifičnost ove aplikacije i platforme njegova je sposobnost rješavanja problemskih zadataka iz različitih područja pa može rješavati zadatke koji su zadani u tekstualnom obliku.

Tu je i mogućnost generiranja grafikona i iscrtavanja jednadžbi i funkcija sa svime što pritom može zatrebati (prikaz raspona, nula, ekstrema, asimptota, derivacija, integrala i drugoga), zatim mogućnost rješavanja geometrijskih problema, podrška za brojna druge područja kao što je fizika, kemija, financije i ekonomije te još štošta drugo.

Njegova edukativna uloga naglašena je i posebnim dijelom unutar kojeg se gradivo može svladavati kroz interaktivne personalizirane vježbe i kvizove pri čemu je moguće izabrati područje, težinu i broj zadataka koliko se želi riješiti, a Symbolab će pružati informacije o napretku i postignutom rezultatu (treba preuzeti odvojenu aplikaciju Symbolab Practice za Android ili iOS).

Naravno, mogućnosti ima još, a bilo da se traži sposoban kalkulator za brojne izračune ili cjeloviti edukativni alat za svladavanje gradiva ili osmišljavanje testova za učenike i studente, Symbolab će se pokazati kao prilično zgodnim rješenjem. Uz besplatno izdanje koje je ograničeno mogućnostima i prikazom koraka rješenja, tu je i inačica Pro za koju je potrebno plaćati godišnju pretplatu od 31,72 eura gdje ograničenja nema.