Formulia - velika kolekcija formula iz područja matematike, fizike i kemije

Formulia je korisna aplikacija ponajprije namijenjena studentima prirodnih znanosti, a koja na jednom mjestu okuplja velik broj formula iz različitih područja matematike, fizike i kemije, uz razne alate korisne kod izvođenja raznih izračuna…

Matija Gračanin petak, 12. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Formulia 
Namjena Velika kolekcija formula iz matematike, fizike i kemije
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 3,39 eur (Premium)

Formulia je jedna od aplikacija koja će se bez sumnje pokazati kao vrlo praktičan mobilni priručnik koji okuplja velik broj raznovrsnih formula iz različitih područja matematike, fizike i kemije, a koja je zapravo i namijenjena upravo studentima i svima onima koji moraju izvoditi različite izračune prilikom kojih je potrebno koristiti raznovrsne formule.

Njezina je prednost ne samo činjenica da nudi velik broj formula, nego i to što nudi i hrpicu popratnog sadržaja (npr. bazu univerzalnih konstanti) kao i to što se aplikacija može koristiti i neovisno o tome je li dostupna internetska veza ili nije.

Uz to što je sve uredno kategorizirano pa se unutar aplikacije vrlo lako snalaziti, podržano je i pretraživanje, a često korištene je formule moguće označiti kao favorite kako bi im se kasnije lakše pristupalo. Osim toga, aplikacija nudi i ugrađeni znanstveni kalkulator, brojne prilagođene kalkulatore za dostupne formule, kao i niz dodatnih alata.

Među njima će se naći praktične stvarčice kao što je funkcionalni periodni sustav elemenata, tablice za konverziju mjernih jedinica, pregled i objašnjenje matematičkih simbola, kalkulator molekularne mase, tablice vrijednosti i još štošta drugo. Zgodno je i to što je moguće stvarati vlastite formule pri čemu je moguće stvarati i vlastite kalkulatore.

Sve u svemu, ovo je jedna od aplikacija koju bi svaki student trebao imati pri ruci. Doduše, na umu valja imati da je besplatna inačica aplikacije ponešto ograničena, dok su sve mogućnosti dostupne nakon što je jednokratno plati 3,39 eura.