Stocktwits - društvena platforma za praćenje i komentiranje financijskog tržišta

Financijska tržišta mogu biti itekako turbulentna a donositi informirane odluke o tome u što ulagati svoj novac, definitivno nije lako. Ovo je još jedna od aplikacija koja nastoji pomoći u tome da se na vrijeme dobe potrebne informacije kao i da se aktivno prati tržište…

Matija Gračanin petak, 6. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Stocktwits  
Namjena Praćenje i komentiranje financijskog tržišta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 8,63 eur mj ili 92,77 eur godišnje

Premda se na prvi pogled možda može činiti kako je riječ o tek još jednoj aplikaciji koja omogućava praćenje financijskog tržišta, zapravo je riječ o svojevrsnoj društvenoj platformi koja omogućava da se prati druge investitore te se slobodno komentira ne samo dionice i kriptovalute, nego i općenito stanje na financijskom tržištu.

Kako bi se Stocktwits koristio, potrebno je otvoriti korisnički račun, a jednom kada se po prvi put prijavi, moć će se naznačiti koja se tržišta žele pratiti (SAD, Kanada, Indija i kriptovalue), a onda dodati i omiljene dionice, ETF-ove, indekse i kriptovalute koje će se pratiti. Nakon toga još samo valja odlučiti i koje se kreatore sadržaja želi pratiti i aplikacija se može početi koristiti.

Stocktwits nudi mnoštvo informacija o financijskim instrumentima i proizvodima koje se može pratiti, zajedno s komentarima drugih korisnika, novostima, ocjenom sentimenta i drugim korisnim financijskim podacima, a ti je i poseban dio namijenjen zajednici gdje je moguće pratiti objave u obliku Twittera (otud twits u nazivu aplikacije).

Dakako, mogućnosti ima još, a na umu treba imati i da je osnovno izdanje aplikacije besplatno te da ono prikazuje oglase. Ako se oglasa želi riješiti, onda je potrebno plaćati pretplatu koja mjesečno stoji 8,63 eura ili godišnje 92,77 eura.