Ljubiteljima kultnog Golden Axea sjekira je upala u med

Najavljena je izrada animirane serije bazirane na nekoć izrazito popularnoj Seginoj old-school side-scrolling beat 'em up franšizi Golden Axe

Kristian Komorčec subota, 20. travnja 2024. u 06:00

Nešto stariji čitatelji, ali i općeniti zaljubljenici u videoigraću povijest zasigurno će se sjećati serijala Golden Axe. A mogla bi ih obradovati i prilika da se opet malo podruže s Axom Battlerom, Tyrisom Flareom, Giliusom Thunderheadom, pa i, zašto ne, strašnim Death Adderom.

Naime, ovaj legendarni Segin side-scrolling beat 'em up iz 1989., a zbog kojeg je mnoga kovanica ostavljena po arkadama, uskoro bi trebao dobiti svoju animiranu ekranizaciju.

Izrada sveukupno deset epizoda povjerena je Comedy Centralu, a mantile showrunnera preuzet će Mike McMahan (Zvjezdane staze: Donje palube) i Joe Chandler (Američki tata). Glasove likovima – uključujući i novopečenog avanturista Hamptona Squiba – posudit će, pak, Matthew Rhys, Carl Tart, Danny Pudi, Liam McIntyre te Lisa Gilroy.

Iako su detalji same priče (baš kao i točan datum izlaska) trenutačno velika nepoznanica, nekakvih velikih razloga za brigu ne vidimo. Na kraju krajeva, opće je poznata stvar da je u arkadnim igrama uvijek najvažnija bila upravo – priča!