Starfield za dva tjedna dobiva najveću nadogradnju od izlaska

Kao što je početkom tjedna najavio šef Bethesde, otkriveni su detalji četvrte nadogradnje Starfielda koja bi trebala postati službeno aktivna 15. svibnja

Damir Radešić četvrtak, 2. svibnja 2024. u 15:05

Iako je Fallout glavni fokus Bethesde i vjerojatno traže način na koji način iskoristiti njegovu trenutnu popularnost, Todd Howard i njegova ekipa nisu zaboravili na Starfield kojeg polako dižu iz pepela. Kako smo pisali, početkom tjedna je u velikom intervjuu za Kinda Funny Games, šef Bethesde potvrdio da prva ekspanzija za Starfield pod nazivom Shattered Space stiže na jesen, no isto tako je napomenuo da će ovih dana otkriti detalje nadogradnje usmjerene na poboljšanja i ispravke trenutne verzije.

Iako se sadržajno ne može mjeriti s punokrvnom ekspanzijom koja će proširiti originalnu priču, donijeti nove lokacije i kojekakve druge promjene, ova četvrta po redu nadogradnja je prema riječima developera najopsežnija od svih do sada objavljenih. Kao glavne značajke, navode poboljšanu mapu koju su navodno napravili potpuno iznova i u ovom obliku bi trebala biti razumljivija i omogućiti igračima lakše snalaženje na površinama planeta i u gradovima, dodana su poboljšanja inventarnog sustava, kao i "Ship Decoration Mode".

Spomenuti će biti posebno zanimljiv igračima koji vole uređivati svoja staništa, obzirom da omogućava detaljno redizajniranje brodova nalik na sustav koji je aktivan prilikom izgradnje baza. Uz spomenute novosti, dodano je još nekoliko opcija kojima igrači mogu unaprijediti svoje iskustvo igranja, bilo da si otežaju ili olakšaju određene elemente, a uz ispravke uočenih tehničkih nedostataka, oni koji Starfield igraju na Xboxu Series X su dobili prigodu promjene grafičkih postavki prema željenom prikazu, odnosno performansama naspram kvalitete i obrnuto. Nadogradnja verzije 1.11.33 je u beta inačici dostupna putem Steama, dok će nakon testiranja biti službeno primijenjena 15. svibnja.