Homeworld: VR stigao na Quest, a uskoro će i na SteamVR

Homeworld: Vast Reaches od ovoga je tjedna dostupan za Meta Quest 2 i 3, a kasnije će ga se moći zaigrati i na SteamVR-u

Matej Markovinović petak, 3. svibnja 2024. u 19:17
Homworld: Vast Reaches  📷 Foto: Relic Entertainment
Homworld: Vast Reaches Foto: Relic Entertainment

FarBridge je jučer izdao Homeworld: Vast Reaches, VR verziju legendarnog Homeworlda za Meta Quest 2 i 3, a kasnije ove godine stiže i na SteamVR.

- „Doživite ovu stratešku svemirsku igru iz nove perspektive — budite u središtu epskih svemirskih bitaka, zapovijedajući svojim brodovima u stvarnom vremenu oko vas. Vaša flota je na dohvat ruke u ovoj novoj priči Homeworlda gdje možete izvoditi strateške napade na svoje neprijatelje iz bilo kojeg smjera ili kuta. Ova nova perspektiva u VR-u omogućuje vam izgradnju jedinica, oblikovanje formacija flote i orkestraciju taktika borbe dok ste usred akcije“, stoji u opisu na Steamu.

Inače, Vast Reaches smješten je između događaja Homeworlda 1 i 2. Igrač preuzima ulogu Tyrra Sobana, novog zapovjednika flote pod vodstvom Karana S'jeta te se suočava s međuzvjezdanim trgovcima zvanim Radaa, koji žele doći do hipersvemirske jezgre i pritom uništiti Homeworld.