Gadgeti za kampiranje i boravak na otvorenom

Boravak u prirodi može biti ugodniji uz pametne uređaje koji olakšavaju avanture na otvorenom.

Martina Salvaro nedjelja, 28. svibnja 2023. u 09:05

Ako se jedva čekate spakirati i pobjeći negdje u prirodu ali ste uz to i tech freakovi, ovi gadgeti olakšat će vam život pod vedrim nebom. Donosimo pregled zanimljivih uređaja za boravak na otvorenom s kojima ćete postati high-tech izletnici.

Šator na solarno punjenje

Ovaj šator osim što ima funkciju zaklona kao klasični šator, ima i funkciju opskrbe energijom. Ima ugrađen solarni panel kojim prikuplja sunčevu energiju i skladišti ju. Možete ju koristiti za punjenje telefona, prijenosnih računala, fotoaparata i ostalih uređaja.

Šator je jednostavan za postavljanje, vodootporan, s ugrađenim prijenosnim punjačem za pohranu energije i LED lampom na ulazu. Nadstrešnica za kontrolu klime unutar šatora proteže se preko cijele dužine šatora, što pomaže da unutrašnjost bude hladnija i tamnija.

 

Pametna vreća za spavanje

Bundl je pametna vreća za spavanje s električnim grijanjem, a možete ju kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu! Samo postavite željenu temperaturu za svaki od tri grijana dijela, a senzori u vreći će nadzirati i regulirati toplinu.

Izrađena je od patentiranog karbonskog materijala koji je lagan, vodootporan i udoban. Ova grijana tkanina tanka poput papira troši manje energije od uobičajenih rješenja s bakrenom žicom. Ugrađeni senzori prate temperaturu, sprječavaju pregrijavanje i optimizacijom produljuju trajanje baterije.

Bundl pametna vreća ima ugrađen jastuk, praktično postavljene patentne zatvarače i otvore za ruke za ugodnije korištenje i veću pokretljivost u vreći.

 

Boca koja pročišćava vodu

Jako je bitno imati pristup pitkoj vodi kada ste u pirodi. Uz ovu bocu nemate brige! LARQ Bottle PureVis je samočisteća boca za vodu sa sustavom za pročišćavanje vode. Uklanja do 99% biokontaminanata kao što je E. coli iz vaše vode i boce. Izrađena je od nehrđajučeg čelika i vakuumski zatvorena.

Snažna tehnologija PureVis pali se pritiskom na gumb ili se aktivira automatski svaka 2 sata kako bi eliminirala štetne bakterije iz vode. Za sterilizaciju treba joj samo 60 sekundi. Uz to, održava vodu toplom 12 sati i hladnom 24 sata.  Puni se jednostavno putem USB-a, a s jednim punjenjem izdržat će i do dva mjeseca korištenja.

 

Prijenosni štednjak koji proizvodi struju

BioLite CampStove električni je štednjak koji nije samo koristan za kuhanje hrane i vode, već pretvara vatru u električnu energiju za punjenje uređaja. Koristi energiju koju proizvodi vatra sagorijevanjem drveta i pretvara ju u struju. Pohranjuje ju u unutarnju bateriju za kasniju upotrebu. Pretvorite grančice u struju na licu mjesta!

Sprijeda ima tri LED indikatora - za jačinu vatre, regulaciju jačine vatre pomoću ugrađenih ventilatora i količinu energije koju pohranjuje. Malen i kompaktan ovaj putni štednjak bit će koristan na kampiranju.

 

Električni USB upaljač

TekFire je električni upaljač bez plamena, otporan na vjetar i ne zahtijeva punjenje plinom. Umjesto toga, njegova litij-ionska baterija može se jednostavno napuniti putem USB-a.

Ima i ugrađenu LED svjetiljku, koja uvijek dobro dođe noću na otvorenom. Brzo se puni, gumiran je i jednostavan je za korištenje pritiskom gumba. Nakon 10 sekundi sam se ugasi kako bi čuvao energiju no i iz sigurnosnih razloga.

 

Pametni plovak za ribolov

Razmišljate o odlasku u ribolov dok ste na kampiranju? Onda će vam se ovo svidjeti!

Pametni plovak je plutajući uređaj koji se sinkronizira s vašim pametnim telefonom kako bi vam putem aplikacije u stvarnom vremenu dao informacije o ribama u tom području, kao i o temperaturi i dubini vode. Jednostavan je za korištenje i ne zauzima puno prostora, a i trebao bi pomoći da ulovite više ribe.

Ako koristite neki od navedenih ili neki drugi tech gadget za kampiranje napišite nam svoja iskustva u komentare.